A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Новини відділу освіти

В навчальних закладах Сокирянського району на загальнобатьківських зборах обговорено питання щодо необхідності щеплень проти кору, протидія булінгу.

         На виконання заходів із популяризації здорового способу життя під гаслом «Відповідальність починається з мене», у зв’язку з  ускладненням епідемічної ситуації із захворюванням на грип та гострі респіраторні інфекції, необхідності проведення профілактичних щеплень (вакцинації), протиепідемічних та  дезінфекційних заходів у закладах освіти району щодо попередження, локалізації та ліквідації масових захворювань на грип та ГРІ, дотримання правил безпеки під час знаходження невідомих предметів, попередження булінгу, мобінгу, кубербулінгу у навчальних закладах району проведено загальнобатьківські збори, на яких розглянуто наступні питання:

09:47 20.02.2019

Відбулася районна краєзнавча олімпіада “Мій рідний край”

 18 лютого 2019 року відділом освіти, молоді та спорту РДА та районним центром творчості дітей та юнацтва організовано і проведено районну краєзнавчу олімпіаду “Мій рідний край” на базі Романковецької гімназії ім. К.Ф. Поповича. З метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді, активізації науково-пізнавальної, краєзнавчо-дослідницької діяльності в закладах загальної середньої освіти. У олімпіаді прийняли участь 11 закладів загальної середньої освіти сіл: Білоусівка, Михалкове, Василівка, Ожеве, Ломачинці, Шебутинці, Вітрянка, Селище, Романківці, Сербичани, Грубна. Учасники виконували тестові завдання з історичного краєзнавства та географічного краєзнавства Чернівецької області. Переможцями районної краєзнавчої олімпіади “Мій рідний край” у секції “Географічне краєзнавство” стали: І місце - Лейберюк Олексій, учень Шебутинецького НВК (керівник – Полонка Надія Миколаївна); ІІ місце - Гиков Владислав, учень Ожівського НВК (керівник – Шибінська Валентина Іванівна); ІІІ місце – Лазаренко Марта, учениця Сербичанського НВК (керівник – Кузик Валентина Андріївна). У секції “Історичне краєзнавство”: І місце – Жук Юрій, учень Вітрянського НВК (керівник – Зелінський Михайло Васильович); ІІ місце – Бучацький Станіслав, учень Сербичанського НВК (керівник – Бучацька Ольга Іванівна); ІІІ місце – Ткачук Анастасія, учениця Селищанського НВК (керівник – Арсенюк Роман Анатолійович). 22 лютого 2019 року на обласному етапі Сокирянщину представлятимуть – Лейберюк Олексій та Жук Юрій. Вітаємо переможців, бажаємо натхнення та успіхів!

16:10 18.02.2019

День святого Валентина

І знову місяць лютий. Але про який холод може йтися, коли обличчя усміхається, комірці всюди прикрашають сердечка, а в поштових скриньках ви знаходите зізнання в коханні! Сьогодні день присвячений коханню. Це день щасливих і коханих. А незабаром, за повір’ям, наступає ніч  14 лютого, адже це Святий Валентин уже сходить на землю і завжди дослухається до розбитих сердець.  Але нехай завжди ваша душа буде зігріта любов’ю, теплом та ласкою, і ви також зігрієте когось.  День святого Валентина – це той день, коли шалено хочеться потрапити до найближчої лікарні з діагнозом «Підстрелений Купідоном», а,можливо, навіть об’їстися цукерками. У дошкільному підрозділі «Розумашки» Ожівського НВК панувала дружня і схвильована атмосфера, тому що і середньо-старша група «Зірочки» та середня група «Веселка» отримали свої завдання і всі старанно їх готували. Вихователь середньої групи Кушнір Я. А. розповіла діткам про походження свята та його історію. «День Святого Валентина – це день усіх закоханих, свято, коли люди висловлюють любов один до одного. У цей день прийнято дарувати листівки, сюрпризи, сувеніри тим людям, кого люблять. Це не обов’язково повинні бути пара – чоловік та жінка, любити один одного можуть батьки і діти, сестри і брати, друзі та сусіди.»  Вихователь запропонувала дітям виготовити вітальні валентинки своїми руками. Вони із задоволенням та захватом їх виготовляли для того, щоб привітати найдорожчих для себе людей. Захоплюючою була гра «Утвори пару». Яна Андріївна написала імена присутніх на заздалегідь заготовлених сердечках. Діти, «витягнувши» собі пару, танцювали парний таночок. Цікавою для хлопчиків та дівчаток групи «Веселка» була і гра «Знайомство». Та незабутньою залишиться для юних романтиків фотозона «Love is…». Діти залюбки позували у морі сердечок та мильних бульбашок . У середньо - старшій групі «Зірочки» вихователем Ясінською А.В. було проведено бесіду – дискусію «Що таке любов і кохання у розумінні дітей». Діти залюбки висловлювали свої думки та міркування, пояснювали розуміння різниці між словами. Потім для своїх найдорожчих людей - мами, тата, братів та сестер, діти своїми руками виготовляли та розфарбовували валентинки. Це було чудове свято. Різноманітні конкурси, веселі забави, чарівні танці, мелодійні пісні створили атмосферу радості й тепла. Кожен учасник переконався в тому, що День закоханих – свято чудес, яскравих вражень і кохання!

21:53 15.02.2019

Засідання районного методичного об’єднання вчителів образотворчого мистецтва.

 «Талант – то крапля здібностей і море праці», - відзначав Григір Тютюнник. І з ним важко не погодитися. А ще кажуть, що талант завжди родом із дитинства і що кожна людина народжується із зернятком у руці. Тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. «Завдання батьків і вчителів – допомогти дитині розвинути свій дар»,- вважає Овчіннікова Антоніна Федорівна. А Бескупський Дмитро Васильович допоміг своїм підопічним створити маленьку шкільну галерею. До речі, ці роботи вибороли уже не одну перемогу в мистецьких конкурсах різних рівнів. Дуже цінують своїх мудрих і творчих наставників учні ЗОШ І-ІІІ ступенів села Грубна, на базі якої відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів образотворчого мистецтва. На розсуд колег Антоніна Федорівна Овчіннікова представила заняття у третьому класі, на якому діти вчилися малювати символ кохання – лебедя. Вдало підібрані форми роботи сприяли створенню творчої атмосфери на уроці, засвоєнню матеріалу. На кожному етапі уроку Антоніна Федорівна наочно демонструвала, що образотворче мистецтво тісно пов’язане з іншими видами мистецтва. Наскрізною ниткою проходила виховна мета: природа і людина взаємопов’язані й мають перебувати у постійній гармонії. Кажуть, що інформація, яка передається від дитини до дитини сприймається краще, тому на урок Антоніна Федорівна запросила на своєрідний майстер-клас вихованців художньої школи, що діє у навчальному закладі. А потім був справжній майстер-клас від уже досвідченого педагога і художника Дмитра Васильовича Бескупського. У своїй вступній бесіді він відзначив, що образотворче мистецтво пов’язане з багатьма професіями. Обізнаний у тонкощах художньої майстерності Дмитро Васильович розповів про техніки малювання, відзначивши, що будь-який малюнок починається з неба. А далі за жвавою розмовою учасники методоб?єднання малювали пейзаж. Кожен малюнок своїм умілим оком оцінив майстер і прокоментував оцінку. «Я переконаний: немає дітей необдарованих. Треба лише допомогти відшукати дар у кожному. Підтримати і розвинути його», - наостанок сказав Бескупський.  А у фойє довго із захопленням учителі району розглядали картини школярів Грубнянської школи, представлені на виставці.

22:03 14.02.2019

Нарада 13.02.2019

На виконання плану роботи відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації 13 лютого 2019 року в залі засідань відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації  проведено нараду в якій взяли участь заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організатори ЗЗСО району.

21:42 14.02.2019

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень