A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Критичне мислення, як засіб формування та розвитку творчих здібностей дошкільників

Дата: 26.01.2018 20:11
Кількість переглядів: 14

   24 січня 2018 року на базі  Романковецького дошкільного навчального закладу  «Чебурашка»  відбулося методичне об`єднання  працівників психологічної служби навчальних закладів району  на тему: «Критичне мислення, як засіб формування та розвитку творчих здібностей дошкільників».

        З розвитком суспільства розвивалися й змінювалися погляди на проблему критичного мислення особистості. Здатність особистості до конструктивного, нестандартного мислення й поведінки – це швидкість, точність, оригінальність мислення, багата уява, почуття гумору, а також впевненість у собі й цілеспрямованість. У педагогічній практиці ДНЗ «Чебурашка» з цією метою діють гуртки за інтересами, де діти мають змогу розвивати свої творчі здібності.

    Вихованці  старших груп «Барвінок» та «Яблунька» привітали гостей народними танцями та піснями. А згодом, під час практичної частини, діти  разом з практичним психологом дошкільного  навчального закладу «Чебурашка»  Ткачук Людмилою Миколаївною мандрували на занятті «Подорож до Країни Знань». Метою заняття було розвиток критичного мислення дошкільників, активізація творчого мислення дітей. Діти з цікавістю виконували вправи, грали в ігри, активно розв’язували логічні задачі, знаходили нове застосування використаним предметам, розглядали та відгадували фантастичні ляпки, перетворювали геометричні фігури на різні предмети, будували дитячий садок майбутнього, відшукували скарб, як нагороду за знання.

     Для педагогів  практичним психологом проведено тренінг «Креативність – шлях до пізнання», метою якого було підвищення компетентності педагогів щодо креативного розвитку дошкільників.

        Під час засідання круглого столу з доповідями «Розвиток навичок критичного мислення у дітей» виступила Кока Людмила Анатоліївна – практичний психолог ДНЗ «Суничка» с.Василівка. «Критичне мислення: ключові характеристики та вправи для його розвитку» представила Базелюк Тетяна Іванівна – практичний психолог Корманського НВК. Поради для батьків «Розвиток критичного мислення молодших школярів» надала Хрептієвська Тетяна Вікторівна – практичний психолог Михалківського НВК.

        Учасники методоб`єднання переконалися, що  діти дошкільного віку мають власну думку в контексті навчальної програми, засвоюють новий досвід,  що є метою навчання під час реалізації інноваційних підходів до освітнього процесу. Наприкінці методичного об’єднання методист-психолог відділу освіти, молоді та спорту Банар Марія Василівна підвела підсумки роботи, педагоги обмінялися думками, прийнято методичні рекомендації.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень