A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Шевченківські дні в Сербичанському НВК

Дата: 07.03.2019 19:47
Кількість переглядів: 5

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?  Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?

   9 березня 2019 року Україна відзначатиме  205 років від дня народження Тараса Шевченка. Учителі та  учні Сербичанського НВК не могли залишитися осторонь цієї епохальної події.

     Шевченківські дні  стартували   вишиванковою ходою: НВК розцвів національним українським убранням, проведено етнографічні п’ятихвилинки. Метою заходу було формування духовної культури, виховання почуття любові та поваги до традицій свого народу, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу.

    Вчителями всіх класів було проведено уроки, присвячені життю та творчості Т.Г.Шевченка. Також учні початкових класів   брали участь в конкурсі малюнків до творів видатного поета.

  Також між учнями  1-10 класів   відбувся конкурс читців Шевченкових поезій  ( Московчук Антон, Твердохліб  Аріна, Гафінчук Дар’я, Кушнір Діана, Остапчук Ліза, Олійник Дар’я) , особливо зворушливо звучали пісні  на вірші Кобзаря. 

     Виставку «Кобзар» з моєї полиці»  організувала бібліотекар Задверняк О.В., де учні  презентували раритетні видання «Кобзаря»

з домашньої бібліотеки, зокрема вчитель Гафінчук Л.І демонструвала  учням «Кобзар» 1940 року видання.

   З метою вшанування Кобзаря вчителями Лазаренко Т.В., Кулик Н.А., Гафінчук Л.І.  було проведено виховний захід  «Ми тебе не забули, Тарасе!». Учні  6-9 класів підготували цікаві бібліографічні відомості життя та творчості  Т.Г. Шевченка (Гафінчук Валерія, Кувіла Крістіна, Козак Анна, Руснак Артем, Підгорна Олександра, Плінгей Дарія, Лазаренко Марта).

  Шевченківські дні пройшли на високому рівні, усі класи взяли активну участь у проведенні заходів. Учителями була проведена значна робота у підготовці до Шевченківських днів. На відкритих та позакласних заходах використовували різні форми проведення; використовувалися інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залученню дітей до глибин шевченківської мудрості, утвердженню його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства.

           


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень