A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

«Ознайомлення з методикою роботи за програмою міжкультурної та громадянської освіти «Український віночок» курсу «Культура добросусідства»

Дата: 07.03.2019 19:35
Кількість переглядів: 37

Навчальний курс «Культура добросусідства» є інтегрованим курсом виховної спрямованості, який може стати сьогодні унікальним інструментом формування соціальної компетентності й гармонізації міжкультурних відносин у регіонах України.

          Це єдиний в Україні наскрізний курс, з матеріалами якого можна працювати, починаючи з дитячого садка, потім продовжувати в школі. «Культура добросусідства» має державну підтримку й визнання на міжнародному рівні.

         З 26 лютого по 2 березня 2019 року в Закарпатському ІППО  (місто Ужгород) відбувся Міжрегіональний авторський семінар-тренінг з методики роботи за програмою міжкультурної та громадянської освіти «Український віночок» курсу «Культура добросусідства» для педагогів ЗДО Закарпатської і Чернівецької областей. Буковину представляли 10  працівників  закладів дошкільної освіти, в тому числі і я  від Сокирянщини.

          Захід  відбувся згідно  плану роботи Міністерства освіти і науки України  в рамках проекту  «Розвиток демократичного середовища і толерантності через співробітництво освітян та батьків у закладах дошкільної освіти, початкової школи і громадах»,  який здійснюється за фінансової підтримки Посольства Королівства Норвегія в Україні.

 Захід ставить перед собою наступну мету: виховання соціально компетентних, критично мислячих і толерантних особистостей, свідомих громадян і патріотів своєї Батьківщини, добре обізнаних з рідним краєм, які прагнутимуть відповідально керувати його життєдіяльністю, зберігати і примножувати природний, економічний і культурний потенціал у єдиній і незалежній Україні.

           Господарі закладу прийняли нас гостинно. Координатор семінару-тренінгу  від ЗОІППОП Ольга Романчак побажала нам  творчої плідної праці, взаєморозуміння з організаторами та багато позитиву. Привітна і дружня атмосфера панувала протягом усіх днів роботи семінару.

   Педагоги Закарпаття та Буковини  об’єдналися у  команду однодумців задля плідної роботи, відкритого професійного спілкування, та, звичайно, отримання нових знань та практичних навичок.

         З учасниками семінару своїм досвідом і напрацюваннями ділилися досвідчені тренери:  Олена Савчук (методист науково-методичного центру безперервної педагогічної освіти ІППО Чернівецької області), Наталія Чумак (методист з дошкільної освіти Луганського ОІППО), Валентина Потапова (провідна тренерка курсу «Культура добросусідства» м. Київ), Ольга Романчак (методист кабінету дошкільної та початкової освіти Закарпатського ІППО, м. Ужгород), Неля Лисенко (завідувач центру психологічної служби відділу освіти Бучанської міської ради, м. Буча). Велика їм вдячність.

Під час тренінгів ми не тільки набули теоретичних знань, але й активно опрацювали їх практично, отримали практичні інструменти формування соціальної компетентності з громадянської освіти та окреслили шляхи  роботи за курсом «Культура добросусідства» в закладах дошкільної освіти.

  Сьогодні можна говорити впевнено, що 10  буковинських педагогічних працівників пройшли  п`ятиденне інтенсивне сучасне  ефективне навчання під час  авторського методичного  семінару-тренінгу з методики викладання спеціального інтегрованого курсу виховної спрямованості «Культура добросусідства»  та отримали сертифікати, що дозволить нам кваліфіковано працювати.

           Години линули як мить.. безліч позитиву, незабутніх хвилин, коло нових друзів і поштовх до втілення набутих знань у практику роботи з дітьми. Кожен учасник семінару  виніс для себе валізу, наповнену могутнім інструментом для навчання, виховання та розвитку дітей, роботи з батьками та колегами.  Адже за 5 днів в Ужгороді ми отримали такий об’єм знань, який не отримаєш і за рік навчання в університеті!  І весь цей об’єм, увесь новий досвід обов’язково буду використовувати, як і всі мої колеги, у своїй роботі.

 Сучасний, потрібний, необхідний динамічний курс! Культура добросусідства – це впевненість у собі і своєму майбутньому!

Вихователь вищої категорії   ДНЗ «Чебурашка»

с.  Романківці   Кремінська Інна Василівна

  

        

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень