A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Андріївських вечорниць в ДНЗ «Чебурашка»

Дата: 15.12.2017 17:33
Кількість переглядів: 2

         На виконання річного плану роботи 13 грудня 2017 року  в ДНЗ «Чебурашка» відбулося свято «Ой, Андрію, даруй нам надію!», яке підготували вихованці старшої групи «Яблунька»  (вихователі Шевчук Марія  Василівна та Шамбра Ольга Петрівна.  Метою заходу було ознайомити дітей з даним народним звичаєм українських вечорниць, обрядами ворожіння. Виховувати в дітей повагу та любов до традицій рідного народу, до української народної пісні, до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти народні звичаї та обряди; розвивати творчі та акторські здібності дітей.

     Напередодні свята педагоги групи оформили музичну залу під світлицю української хати.

      Дошкільнята та присутні поринули в чарівний світ українських вечорниць. Дівчата заспівали українських жартівливих пісень, затанцювали, похвалилися роботою своїх рук: вишитими рушниками та сорочками. А також спробували дізнатися про свою долю за допомогою різних ворожінь - на чоботях, горіхах, намисті. Хлопці взяли участь у розвагах, показавши свою спритність, силу, кмітливість. Учасники дійства виконали хореографічну композицію «Грицю, Грицю до роботи»,  а також кусали калиту – обов’язковий  атрибут свята. Господиня вечорниць пригостила учасників і гостей свята традиційними українськими стравами: варениками та пампушками.

       Свято подарувало всім присутнім багато позитивних емоцій і гарний настрій.  І хоч відлунали акорди святкового дійства, та залишилася в наших душах гордість за невмирущість українських традицій, унікальність нашої національної культури.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень