A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

День Державного Прапора України – це данина поваги символу держави від усіх поколінь українців

Дата: 23.08.2022 17:29
Кількість переглядів: 2

     У палітрі нашого світу існує безліч кольорів. І в кожному куточку планети відповідно до традицій, одні й ті самі кольори символізують абсолютно різне. Проте, зараз всі на Землі знають, які кольори символізують свободу, незламність та гідність. Це – синій і жовтий. Кольори українського прапора. Кольори української держави. Кольори української душі. Наш прапор викликає радість і гордість. Він завжди супроводжує нас в історичні для країни моменти, коли 24 серпня 1991 року синьо – жовтий прапор внесли до українського парламенту. Коли український стяг переможно підіймався вгору на олімпійських іграх. Коли на орбіті Землі на висоті майже 300 кілометрів над планетою, наш прапор розгорнув у космосі Леонід Каденюк. І, звичайно, коли з ним на броні наші воїни поступово звільняють  міста та села мальовничих куточків рідної України.
     Тож, з метою всенародної поваги символу держави сьогодні, з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України кабінетом виховної частини Сокирянського ЗЗСО №1 проведено урочисту церемонію підняття Державного прапора України «Україна жива, бо живе її прапор!» До початку свята на шкільному подвір’ї звучали пісні на патріотичну тематику. Фасад приміщення красувався масштабним жовто – синім стягом. На фоні патріотичної мелодії ведуча заходу – учениця 11-го класу Петрушко Юлія донесла до всіх присутніх те, що синьо – жовте знамено, яке гордо розвівається на всіх державних установах країни промовляє всьому світу: «Є у світі Україна!» 
     Розпочали урочисту церемонію підняття Державного Прапора України директор навчального закладу – Олексій Миколайович Козловський та учень 11-класу – Давид Паскалюк, які на фоні «Запорізького маршу» у вишиванках гордо крокували до стягу. Учень ставши на коліно поцілував прапор та на фоні спільного виконання Державного Гімну України підняли прапор вгору. Далі ведуча патріотичного заходу запросила до слова директора ЗЗСО, який у своєму виступі акцентував увагу учнів 6-А, 7-А, 7-Б, 7-В та 11 класів на те, що наш прапор символізує мирне синє небо та золоту родючу землю. Що сьогодні кожен із нас робить все, щоб рідна земля була засіяна не снарядами, мінами та кулями, а чорнобривцями, волошками і мальвами. Та запропонував учням вивісити сьогодні прапор зі свого вікна чи пов’язати собі на руку синьо – жовту стрічку, або просто про себе попросити у Бога Миру та процвітання для нашої країни. Після чого всі присутні схилили голови в скорботній хвилині мовчання за загиблих захисників, мирних жителів та усіх патріотів України, які віддали своє життя заради нашого щасливого майбутнього.
     На завершення заходу відбувся патріотичний флешмоб: «Два кольори у прапорі злились» за участі учнів та вчителів навчального закладу. Після чого учні під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва – Янчак Л.В. намалювали на асфальті патріотичні малюнки та побажання нашій Україні, адже у неї завтра День народження. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень