A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

У ДНЗ «Чебурашка» с.Романківці пройшов музичний конкурс «Дзвінкоголоса щедрівка»

Дата: 15.01.2019 14:59
Кількість переглядів: 1

       В Україні здавна заведено, що від Різдва (6 січня) й до Водохреща (19 січня) від хати до хати ходять веселі гурти, колядують, щедрують, віншують господарів.

       На виконання листа відділу освіти, молоді та спорту Сокирянської РДА  від 18.12.2019 р.  № 01-06/1218,   плану заходів  ДНЗ  «Чебурашка», з метою розвитку музичних  здібностей,  поширення різдвяних традицій нашого краю, популяризації  кращих зразків українських колядок та щедрівок  у нашому дошкільному навчальному закладі  11 січня 2019 року проводився  музичний конкурс за участю  батьківських колективів «Дзвінкоголоса щедрівочка».

       Різдвяно-новорічне дійство створили  педагоги закладу разом з батьками вихованців. Цього року змагання серед батьківських колективів проводилося вперше.  Батьки із задоволенням відгукнулися на прохання вихователів узяти участь у музичному конкурсі, адже такий захід – гарна нагода віддати шану народним традиціям , пов’язаним зі святкуванням Різдва Христового, передати знання своїм дітям.  Конкурс  проводився між батьківськими родинами всіх груп закладу. Святково одягнені учасники, прибрана зала, емоційне спілкування вихователя і батьків напередодні свята допомогло викликати і підтримати інтерес до його змісту, глибше осмислити українські традицій нашого  села, зробити морально-естетичні висновки.

       Ведучі свята вихователь-методист Нікуліца Олена Михайлівна та вихователь Шевчук Марія Василівна привітали присутніх із прийдешніми святами та запросили щедрувальників до садківської оселі.

       Батьківські колективи кожної групи продемонстрували гарні  артистичні здібності і представили різні щедрівки: «Щедрик, щедрик, щедрівочка» (група «Казочка»),  «Із-за гори  високої…» (група «Дюймовочка»),   «Із-за хмари    з-за туману» (група  «Сонечко»),  «Ой сивая тая зозуленька» (група «Яблунька»), «Прийшли щедрувати до вашої хати…» (група «Мальви»), «Небо ясні зірки вкрили» (група «Барвінок»), «Я вчора, з вечора…» (група «Пізнайко»),  «Наша Маланка качура пасла» (група «Колобок»).

        На завершення перед батьківськими колективами з побажаннями й віншуванням з Різдвяними святами виступила завідуюча ДНЗ  Лиса Наталія Петрівна. Вона також подякувала батькам, працівникам закладу, дітям  за участь у музичному конкурсі та наголосила, що перемогла сьогодні дружба між усіма колективами, адже перемоги гідні всі.

        По закінченні свята ведучі   пригостили всіх гарячим чаєм та солодощами.  Присутні сповна змогли поринути в святкову атмосферу та отримати естетичне задоволення.

Дідик Ірина Анатоліївна,

методист РМК ВОМС Сокирянської РДА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень