A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Новорiчнi ранки в ДНЗ "Білокора берізка" с. Грубна

Дата: 28.12.2018 16:54
Кількість переглядів: 4

Уже кілька тижнів поспіль звідусіль чуємо, що «свято наближається». Дітвора, хто як міг (найменші кричали з порогу в безвість чи малювали свої бажання, старші – писали), замовили подарунки і у Святого Миколая, і у Діда Мороза одразу. І тільки-но малеча оговталася після нічного приходу Миколая (бо комусь дісталися бажані подарунки; іншим якісь дивні, не ті, що хотілося; а до декого ще й Антипко завітав зі своїми різочками), як почав мандрівку Дід Мороз, відчиняючи двері освітніх закладів району. Не обійшов такий бажаний та довгожданий гість і дитячий садочок «Білокора берізка», що у Грубні. 

До свята почали готуватися заздалегідь. А найраніше – танцюристи з гурту «Чомучки». За свій дебютний танець вони взялися ще у вересні. А передноворічна феєрія розпочалася зі складання сценарію, над яким працювали усі вихователі садочка, намагаючись створити справжню казку, що запам’ятається усім, а особливо випускникам установи. 

Кілька тижнів йшла підготовка до свята: розучування віршиків, новорічних пісень, хороводів. Феї-виховательки допомагали своїм підопічними перевтілитися в казкових персонажів… 

Якось зранку малюки помітили, що до них завітала пишна зелена красуня, але не вистачало на ній прикрас. На допомогу прийшли батьки, які взялися наряджати лісову гостю. На ялинкових гілочках закрасувалися магазинні прикраси поряд зі зробленими власноруч діточками. Отож, головна героїня до свята готова. На вікнах з’явилися саморобні сніжинки, витинанки, морозні візерунки. А у коридорах виставили новорічні композиції, виготовлені вихованцями садочка та їхніми татусями та матусями, щоб скрізь створити атмосферу свята. 

Ранок двадцять четвертого грудня був незвичайним, бо замість дітей у молодшій групі вишикувалися Лисички, Сніжиночки, Сніговички, Динозаврики і маленький Дідусь Мороз… Навіть білочки, які живуть на території дитячої установи, певно, не впізнали своїх малюків, що, хвилюючись, чекали перших акордів новорічної пісні, аби закружляти у новорічному хороводі. Танці, сценки, веселі ігри так захопили дітвору, що вони не помітили навіть, як до них завітав справжній Дід Мороз із малесенькою Снігуронькою. Казка продовжувалася, а незабаром стомлені, але щасливі вихованці молодшої групи отримали подарунки від Дідуся Мороза, який обіцяв повернутися через кілька днів. 

Аж ось двадцять восьмого грудня знову в садочку гамірно, знову замість дітей казкові герої: Папуас, Принц з Принцесою, Гноми, Лисичка… Зі святами усіх присутніх привітали справжні колядники, виступ яких перебила розкута Баба Яга, що допомогла дітям поринути у захоплюючу новорічну казку з веселими піснями, ритмічними танцями, віршами, конкурсами. До дітей з привітальним словом звернулася ялинка (привітання звучало в аудіо записі). Для всіх це було несподіванкою. 

Раптом під ялинкою залишилися тільки хлопчаки, дівчатка зникли. Але скоро повернулися, виконуючи танок Снігурочок, їх було аж п’ять. Стихла музика – і всі почули голосне «хо-хо-хо». Це прийшов Дід Мороз. А хтось з дітей, посміхаючись, вигукував: «Та то ж наш дядя Женя». Дійсно, це був працівник ДНЗ, але не піддався на дитячі провокації, а доводив, що він справжній, запрошуючи малечу до участі в іграх, конкурсах…

Свято вдалося на славу. Діти отримали насолоду, незабутні враження і солодкі дарунки. 

Будь-який виховний захід – це продовження виховного процесу, бо, поєднуючи в собі різні види мистецтва, свята і розваги впливають на почуття і свідомість дитини. Підготовка і проведення дитячого дозвілля сприяє моральному вихованню. Малюки об’єднуються спільними переживаннями, у них виховуються основи колективізму, дисциплінованість, культура поведінки тощо. Твори фольклору (в даному випадку колядка і загадки), пісні, вірші про природу формують патріотичні почуття. Святкова атмосфера, краса оформлення приміщення, вміло підібраний репертуар – це все важливі фактори естетичного виховання. Участь дітей у співах, іграх, таночках зміцнює і розвиває дитячий організм, поліпшує координацію рухів. Новорічні дійства, які проводилися в Грубнянському дитячому садку, принесли малятам велику втіху та радість, збагатили їх духовний світ.

Мельник Валентина Василівна,

завідуюча ДНЗ «Білокора берізка» с. Грубна


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень