A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Новорічні свята в ДНЗ «Чебурашка» с. Романківці

Дата: 03.01.2019 10:46
Кількість переглядів: 40

     Враження дитинства часто залишаються в пам`яті на все життя. Їх яскравість і багатство можуть зігріти і прикрасити душу на довгі роки. У загальний ланцюжок радісного настрою та незабутніх вражень дитинства свої особливі почуття та переживання вносять саме свята у дошкільних навчальних закладах. Адже свято – це радість спілкування. Радість творчості, радість самовираження, радість розкутості і взаємозбагачення. Святкова атмосфера, краса оформлення приміщення, костюмів, уміло підібраний репертуар, барвистість виступів – усе це яскраві і радісні події в житті дітей дошкільного віку.

        Офіційний Новий рік уже за кілька днів постукає у двері кожної оселі, а ось для вихованців Романковецького дошкільного навчального закладу «Чебурашка» новорічна  пора вже настала. З 26 по29 грудня 2018 року педагоги закладу творили вихованцям справжнє велике свято з танцями, піснями, хороводами, іграми.

        Завідуюча ДНЗ Наталя Петрівна Лиса разом з працівниками дитсадка перетворили зал у справжню новорічну казку, де виблискували зіроньки,, замріяно кружляли пухнасті сніжинки та балеринки, зачаровувала і манила красуня – ялинка. Усюди святкова атмосфера . Новорічна казка була створена у кожній віковій групі .

     До підбору відповідного костюму на  свято кожен із батьків підходив виважено, намагаючись найкраще продемонструвати вибраного ним казкового героя, а їх було вдосталь: лисички, зайчики, ведмедики, сніжинки, мушкетери, принци та принцеси, казкові феї, бджілки та інші персонажі. Велика подяка батькам за створення костюмів, за подароване дітям свято.

        Відкрили цикл новорічних свят  діти раннього віку групи «Дюймовочка» (вихователі Гангала Галина Олексіївна та Бузурна Таїсія Василівна). Мабуть, не залишилося жодного байдужого глядача після старанних виступів маленьких героїв, гарно вбраних, яскравих, харизматичних.       Уперше в малюків новорічна казка була створена власними силами педагогів та вихованців групи, і вийшло все напрочуд удало. На гостину до малят завітав Дід Мороз зі своєю внучкою Снігуронькою. Малюки залюбки гралися з казковим ведмедиком, «перетворювалися» на легеньких сніжинок, намистинок, лісових звіряток. Водили хороводи та отримали солодкі подарунки із рук Діда Мороза.

        Продовжили святкування Нового року дошкільнята молодшої групи «Сонечко» (вихователі Гангала Наталія Іванівна, Попель Аліна Юріївна). Розпочали свято показом театралізованої новорічної вистави  під  назвою «Курочка Ряба».  Роль персонажів казки виконували малюки цієї групи. Після того, як мишка розбила яєчко, курочка Ряба знесла велике яєчко. Дід його розбив, і з нього появилося багато курчаток (всі вихованці групи), які продовжили святкувати Новий рік.    Співали, водили хороводи з Дідусем Морозом, розповідали йому вірші. Особливо запальним був таночок маленьких курчат. Педагоги створили святкову атмосферу, забезпечили гарний настрій та залишили чудові враження дітям, батькам, бабусям, дідусям. Малята отримали солодкі подарунки.

           27 грудня малюки ясельної групи «Казочка» (вихователі Гандзій Ніна Миколаївна, Якуніна Альона Василівна) у різноманітних костюмах їжачків, зайчиків, лисичок, метеликів, сніжинок, затамувавши подих, мандрували стежками часу, зустрічаючись , звичайно, і з Дідом Морозом та Снігуронькою. Вони з радістю водили новорічний хороводи, грали у веселi iгри. Дідусь Мороз та Снігуронька роздали малюкам солодкі подарунки. Ніхто з присутніх батьків не був осторонь. Щоб підтримати малюків, батьки також брали  активну участь у проведенні свята.

Діти старшої групи «Мальви» завітали в кришталевий палац до красуні Зими, яка була господинею свята (вихователь Кремінська Інна Василівна). Прихід Діда Мороза (вихователь Бузурна Таїсія Василівна)  підняв емоційний настрій дітей. Індивідуально підібрані ролі допомогли кожній дитині відкрити свій творчий потенціал і відчути свою значимість на святі. Кожна дитина почувалася  частинкою спільного дійства, від якого залежить, чим закінчиться новорічна казка. Свято супроводжувалося чудово дібраним музичним матеріалом (музичний керівник Тарабузан Рулан Іванович). Усі діти відчули невимовну радість, отримуючи подарунок особисто з рук Діда Мороза та Снігуроньки.

           28 грудня Новорічне свято завітало до вихованців  середньої групи «Барвінок» (вихователі Твердохліб Олена Іванівна, Якунін Альона Василівна).  З початку дійства діти потрапили в новорічну казку. Звісно, без допомоги Феї не обійшлося. Вона допомогла Діду Морозу і врятувала новорічне свято: розчаклувала лисичку, ведмедика, зайчиків, білочку та чарівних сніжинок. Свято супроводжувалося піснями та танцями, запальними іграми «Передай рукавичку» та «Веселий бубон». Діти змогли заплутати та перемогти у грі самого Діда Мороза. Почаклувавши над торбою , Дід Мороз порадував дітей смачними солодощами.

Радісний настрій панував у дітей середньої групи «Яблунька» (вихователь Шевчук Марія Василівна). На початку свята до них завітала хурделиця Зима , яка хотіла їх заморозити. Діти змогли перетворити її на добру красуню, весело із задоволенням пограли з нею у гру «Ялиночко, засяй», заспівали про неї пісню та розповіли ,за що  її люблять. Зима залишилася задоволеною та продовжила святкування з дітьми.  Кожна дитина виконала таночок свого казкового героя, а саме :«Танок гномиків», «Танок зайчиків», «Танок сніжинок». Велику радість діти отримали від спілкування з Дідом Морозом та Снігурочкою.  Свято дуже сподобалося дітям та батькам.

         29 грудня продовжили святкувати діти молодшої групи «Колобок» (вихователь Шатрюк Людмила Василівна). Усі вихованці на святі були одягнені у гарні маскарадні костюми,  перевтілилися в зайчиків, сніжинок, гномів.

         Належну увагу вихователь приділила вивченню віршів з дітьми. Виконання ролі Діда Мороза батьком одного з вихованців сприяло підвищенню активності малюків.

           І завершився цикл новорічних свят заходом у старшій групі «Пізнайко»(вихователі Цап Наталія Михайлівна, Горбан Юлія Євгенівна). На початку свята Принц та Попелюшка закликали дітей на новорічний карнавал.  По черзі до зали заходили казкові герої, лісові звірята, які розповідали про себе цікаві вірші та продемонстрували гарні танці. Найбільш запальний танок станцювала східна красуня – Шехрезада. До дітей ще завітала Зима, яка привела із собою Сніжинок, щоб діти раділи снігу. Гарно виконала роль Діда Мороза вихователь Горбан Ю.Є., яка розвеселила дітей запальними іграми та порадувала смачними подарунками.

           На кожному святковому ранку адміністрація закладу нагородила батьків за участь у конкурсі «Новорічні фантазії».

           Створенню атмосфери співпраці сприяла спільна участь батьків, дітей і педагогів у різних формах роботи з підготовки та проведення Новорічних ранків.

Лиса Наталія Петрівна,

завідуюча ДНЗ «Чебурашка» с.Романківці


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень