A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Декада громадянської освіти

Дата: 16.05.2023 14:38
Кількість переглядів: 12

З 01.05 по 12.05.2023р. в ЗАКЛАДІ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ № 1 М.СОКИРЯНИ СОКИРЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ проводилася Декада громадянської освіти.

Її мета - формування громадянських і соціальних компетентностей, ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості учнів, підвищення якості виховного простору у закладі освіти в дусі національно-патріотичного виховання, реалізації елементів громадянської освіти.

В рамках декади з учнями 10-11 класів вчителем курсу «Громадянська освіта» Кучерявою Г.М., вчителями предмету «Захист України» Соловською Н.П., Тиховичем Е.А. проведені години громадянської освіти «Громадянин України: мої права та обов’язки».

Учнями 10-Б класу підготовлено навчальний проєкт «Створюємо шкільні медіа», темою якого була «Школа – простір демократії». Акцентовано увагу на питаннях принципу та цінностей учнівського самоврядування, організації шкільного життя, зв’язок навчального закладу із життям місцевої громади.

Вчителем курсу «Громадянська освіта» Кучерявою Г.М. та класним керівником 10-А класу Дорофей С.С. організовано зустріч з інспекторами ювенальної превенції Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області старшим лейтенантом поліції Мельником Ю.О. та старшим лейтенантом поліції Мазуром В.М. Головна мета зустрічі - попередження протиправних дій з боку дітей та застереження їх від небезпеки.

Учні 10-А та 10-Б класів завітали до працівників Сокирянської державної податкової інспекції ГУДПС у Чернівецькій області, де ознайомилися з особливостями діяльності податкової служби, її основними завданнями та напрямками роботи. Отримали цінну інформацію про податкове законодавство.

Практичним психологом Ліпсюк А.І. організовані інформаційні дайджести «Україна гідна свободи», «Вплив мас-медіа на формування громадської думки» (1-11 класи).

Класними керівниками 1-11 класів проведені години цікавих повідомлень «Сім чудес України», «Цікаві факти про Євросоюз», «5 корисних матеріалів з громадянської освіти»; години спілкування «Україна – це Європа», «Україна – ЄС: сучасний стан взаємовідносин».

12 травня в Центральній бібліотеці Сокирянської міської ради для учнів 9-Б та 10-Б класів (вчитель Пошак Л.Г.) була проведена інформаційна година «Ми – Українці, ми - Європейці», під час якої старшокласників ознайомили з історією створення Євросоюзу, значенням Європи для України, а також наголосили, що одним із пріоритетних напрямків стратегічного розвитку України є її інтеграція до Європейського співтовариства.

Учитель образотворчого мистецтва Янчак Л.В., спільно з класними керівниками 5-7 класів, організували конкурс малюнків та колективних плакатів «Україна – це Європа», «Захищаємо Україну. Охороняємо Європу і світ», «Мистецтво жити разом» та оформили виставку малюнків «Я та Європа».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень