A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Семінар-практикум завідувачів ЗДО, директорів НВК на тему «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку на основі релігійних цінностей»

Дата: 16.02.2018 14:27
Кількість переглядів: 11

«Без пам’яті немає традицій,

без традицій немає виховання,

без виховання немає культури,

 без культури немає особистості,

без особистості немає народу!»

 

     14 лютого 2018 року напередодні свята Стрітення на базі Михалківського НВК відбувся семінар-практикум завідувачів ЗДО та директорів НВК тему:  «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку на основі релігійних цінностей».

      Гостинно зустріли учасників семінару директор Михалківського НВК Бужак Світлана Михайлівна та заступник директора з навчально-виховної роботи Жук Людмила Вікторівна.  Світлана Михайлівна привітала учасників семінару і побажала плідної праці педагогам дошкільникам, адже завдяки їх навчально-виховній роботі по духовно-моральному вихованню, у вихованців сіються зернятка духовності, які формують молоде покоління з високими моральними цінностями.

        Привітала учасників семінару головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту РДА Неміш Ганна Дмитрівна, яка наголосила, що час, у якому ми живемо, справедливо називають складним, дефіцитним на добро, вихованість, культуру, духовність. Тому надзвичайно гостро стоїть проблема розвитку моральної та духовної культури суспільства, у зв’язку з цим постає необхідність розкриття морального та духовного потенціалу дитини.

         Заступник директора з НВР Жук Людмила Вікторівна презентувала роботу  дошкільного підрозділу і педагогічного колективу в цьому напрямку.

    Під час практичної частини учасники семінару відвідали комплексне заняття в середній групі «Людина – чудовий задум творця». Де вихователь Грамчук Наталія Іванівна ознайомила дітей з біблійним поглядом на створення світу та перших людей. Вихователь другої молодшої групи Банчук Зоя Іванівна продемонструвала інтегроване заняття «Подорож у країну добра». Де формувалися розуміння дітей про моральні якості дитини: ввічливість, чуйність, дружелюбність, милосердя. Діти розвивали уявлення про Творця світу-Бога, ангелів, Церкву. Для учасників семінару діти старшої групи  вихователь Чижевська Тамара Михайлівна показали виховний захід «Історії з Біблії дитячими вустами» метою якого було сприяти духовному зростанню дітей через ознайомлення  з Божими Заповідями та православними святами - Різдвом Христовим, Стрітенням. Діти проявляли свою любов і повагу до небесних покровителів – Віри, Надії, Любові та їх матері Софії  розповівши про їх життя та мученицьку смерть.                                                

       Всі учасники семінару мали чудову нагоду взяти участь у діловій грі   «Православні свята: ребуси, кросворди, головоломки», метою якого було виявити та узагальнити знання педагогів про походження 12 основних релігійних свят, які ми святкуємо протягом року. Розглядати християнські цінності, як основу розвитку чеснот і позитивних моральних якостей. Розвивати творчу активність, нестандартність мислення та прагнення до самовдосконалення. Особливо зворушливим дійством стало проведення майстер-класу по виготовленню Стрітенської свічки – громовиці. Свічка – це символ тепла, добра та благополуччя в усьому світі. Вона дарує приємний аромат, зігріває,  додає сил, запалює радість у душі та несе позитив до оселі.                                                                                                                        Учасники семінару вчилися виготовляти  воскову свічку своїми руками, як світлий, теплий та запашний сувенір, власний оберіг для себе і для своїх  близьких.

       Надзвичайно важливим чинником у вихованні дитини є співпраця батьків та навчального закладу. Педагогами Михалківського НВК було проведено  засідання круглого столу «Як виховати чуйну дитину в егоїстичному світі», метою якого було сприяти духовному зростанню батьків, щодо впливу біблійних принципів у вихованні дитини, сформувати розуміння того, що виховання моральних якостей дитини – це одна з важливих ланок формування компетентності особистості.

      Учасники семінару обмінялися досвідом, отримали задоволення від перегляду різних форм роботи з духовно-морального виховання та відмітили важливість даного заходу. 


 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень