A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Нарада керівників закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів району

Дата: 20.02.2019 13:36
Кількість переглядів: 8

 Згідно річного плану роботи відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації 20 лютого 2019 року в залі засідання  ВОМС РДА відбулася нарада керівників закладів дошкільної освіти району.

У нараді взяли участь Римарчук  Ірина Миколаївна, Неміш Ганна Дмитрівна – головні спеціалісти ВОМС РДА, Дідик Ірина Анатоліївна – методист РМК ВОМС РДА, керівники закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів району.

У ході наради було розглянуто актуальні питання освітянської галузі:

  1. Про дотримання температурного режиму в ЗДО, НВК району;
  2. Розробка двотижневого перспективного меню на весняний період та його дотримання;
  3. Про вивчення стану дотримання вимог чинного законодавства України щодо організації харчування у закладах дошкільної освіти району;
  4. Щодо організації роботи та дотримання вимог з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності у закладах дошкільної освіти (Лист МОН від 14.02.2019р №1/11-1491);
  5. Про проведення методичного дайджесту в он-лайн форматі «Калейдоскоп досвідів роботи «Успішна соціалізація дошкільника»;
  6. Залучення дітей дошкільного віку до екологічної діяльності
  7. Про стан роботи ЗДО за програмою «КУРС. Дошкілля» ІСУО;
  8. Рекомендації щодо реалізації право просвітницького проекту «Я маю право!» у ЗДО у 2019 році.

Однією із головних тем обговорення на нараді стало питання безпечного та якісного харчування дітей в дитячих садках.

Ірина Миколаївна наголосила, що питання організації харчування дітей є одним із важливих з-поміж освітянських питань.

Основними принципами організації харчування в дошкільному закладі є: енергетична цінність раціонів відповідає енерговитратам дітей, збалансованість та максимальна різноманітність раціону, технологічна та кулінарна обробка продуктів і страв, що забезпечує їх смакові якості та зберігає вихідну харчову цінність, забезпечення санітарно-гігієнічних норм (дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв).

Всім керівникам наголошено на дотриманні виконання норм харчування, затверджених Постановою Кабінету Міністрів від 22 листопада 2004 р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», доведено до відома наказ Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації  від 12.02.2019 №65 «Про вивчення стану дотримання вимог чинного законодавства України щодо організації харчування у закладах дошкільної освіти», зосереджувалась увага на об’єктах вивчення, а саме:

  • Нормативно-правові документи, що регламентують організацію харчування в закладах освіти;
  • план роботи на навчальний рік;
  • книга наказів з основної діяльності;
  • організація харчування вихованців;
  • організація роботи харчоблоку;
  • документація від постачальників до закладів освіти;
  • санітарний стан харчоблоку, допоміжних приміщень, їдальні у закладах освіти району;
  • культура харчування дітей;
  • робота з батьками;
  • робота адміністрації з працівниками інших категорій.

            Ірина Анатоліївна рекомендувала керівникам ЗДО, НВК залучати дошкільників до екологічної діяльності, створювати екологічні осередки, куточки живої природи, дослідницькі лабораторії,  ділянки трудової діяльності, виховувати у дітей принципи бережливого ставлення до природи.

         По завершенню наради Ганна Дмитрівна наголосила на посиленні контролю за дотриманням норм харчування, вимог з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, вчасності подання звітів, участі в фахових конкурсах,  веденні ділової документації відповідно до вимог та надання дітям дошкільного віку якісних освітніх послуг. Саме сучасні вимоги до якісної дошкільної освіти потребують високої професійної компетентності всіх учасників освітнього процесу і керівників закладів дошкільної освіти зокрема.

          Заслухавши та обговоривши питання, передбачені в плані, керівникам дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів району було дано ряд доручень та надано методичні рекомендації.

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень