A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Завершився огляд-конкурс серед педагогічних працівників на краще нетрадиційне фізкультурне обладнання в ДНЗ «Чебурашка» с.Романківці

Дата: 01.02.2019 13:18
Кількість переглядів: 2

    Гармонійний різнобічний розвиток юної особистості неможливий без забезпечення повноцінного фізичного розвитку і міцного здоров’я. Завдання дорослих – створити для цього необхідні умови , мотивувати і спонукати малят до турботи про здоров’я. Успішність реалізації цього завдання значною мірою залежить від вдалої організації роботи і цікавого заохочення дітей, що досягається, зокрема, використанням нестандартного фізкультурного обладнання, зробленого педагогами спільно з батьками вихованців дошкільного закладу.

   Саме тому 30 січня  2019 року на виконання річного плану роботи в ДНЗ «Чебурашка» пройшов  огляд-конкурс між педагогічними працівниками на виготовлення нетрадиційного обладнання для профілактики і зміцнення здоров’я  дошкільнят. Метою конкурсу було виявлення і підтримка творчої праці педагогів закладів дошкільної освіти, активізація освітньої роботи з фізичного розвитку дітей дошкільного віку, сприяння удосконаленню розвивального предметно-просторового середовища з метою формування здоров’язберігаючого світогляду дітей. У конкурсі взяли участь 12 педагогів. 
     Працівники дошкільних установ підготували велику кількість нестандартного спортивного, змістовно-естетичного обладнання, яке ефективно використовують у різних видах діяльності: на заняттях, у рухливих та малорухливих іграх, в іграх-естафетах, спортивних розвагах, під час прогулянки, ранкової гімнастики, гімнастики пробудження тощо.

 Адміністрація закладу  відзначила високий рівень організації фізкультурно-оздоровчої роботи в закладі, де належне місце посідає комплексне та варіативне використання нестандартного обладнання, які сприяють розвитку рук і пальців, стопи, ніг, окоміру, профілактики плоскостопості, сколіозу та ін.
Педагоги продемонстрували нестандартне обладнання:

  • Корова-кільцекид, ходулі, кольорова доріжка - вихователь

Кремінська І.В.

  • Доріжка здоров`я «Гусениця»  – вихователь Горбан Ю.Є.
  • Доріжка здоров`я  -  вихователі:  Гангала Н.І., Бузурна Т.В., Гандзій Н.М., Шатрюк Л.В.
  • Кільцекид «Іжак» - вихователь  Твердохліб О.І.
  • Корзина для метання – вихователь Цап Н.М.
  • Ходулі – вихователь Шевчук М.В

Для обладнання педагоги використали покидьковий та природний матеріали, пластикові пляшки, контейнери з "Кіндерів", стрічки, кришечки та багато іншого. Подібне обладнання розвиває не тільки фізичні, але і сенсорні здібності,  пробуджує інтерес до дослідження поверхонь та наповнювачів. Це дозволяє розвивати різні види зорової, дотикової активності, тактильної чутливості, а також масажувати активні точки стопи.

Усі педагоги проявили неабияку винахідливість, творчість, наполегливість при створені багатофунціонального, безпечного, яскравого, практичного обладнання

     . Усі отримали подяку від завідуючої ДНЗ Лисої Н.П.

 

 

Нікуліца Олена Михайлівна,

вихователь- методист ДНЗ «Чебурашка» с. Романківці


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень