A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Всебічно-розвинена особистість – запорука щасливого майбутнього країни

Дата: 28.10.2019 12:51
Кількість переглядів: 1

      «Школа – не комора знань, а світоч розуму. Усі діти не можуть мати однакові здібності. І найважливіше завдання школи — виховання здібностей», - писав В. О. Сухомлинський.

        Саме різностороннє виховання школярів стало пріоритетом у роботі Грубнянського НВК, на базі якого 25 жовтня 2019 року відбувся  семінар заступників директорів із виховної роботи та педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти району.
    Учасників семінару зустрічали вихованці дошкільного підрозділу НВК, які   урочисто та радісно вітали гостей.
     Наступний етап роботи семінару – традиційна зустріч у музеї. Разом з юними екскурсоводами вчителі перемістилися у часі, поринули в атмосферу давнини, бо музей – це джерело, у якому людина мандрує, навчається, переймає досвід, формує власне мислення. Це простір, у якому можливо все. Значення музею у вихованні дітей має неабияке значення. Накопичуючи у собі мудрість минулих поколінь, його експонати мають справді чарівну силу: навчальну, розвивальну, творчу.
     «Мистецтво заключається в тому, щоб знайти незвичайне в звичайному» - відзначав Д. Дідро. Ось уже кілька років поспіль відкриває таланти грубнянських школярів учитель художньої школи Бескубський Д.В. Він  зачарував гостей своїм майстер-класом, який присвятив нетрадиційним методам малювання. Вихованці Дмитра Васильовича довели, що можуть обійтися без пензликів, тому що вміють творити шедеври власними пальчиками, аби тільки був поряд талановитий наставник.
     Молодий заступник директора з виховної роботи Козенкова К.І.  під час виховного заходу «Періоди життя в кольорі» провела всіх учасників семінару по палітрі життя, де вони мали змогу, як художник, розмалювати періоди свого життя різними кольорами веселки.
    А далі гості завітали на показовий виступ дзюдоїстів, тренером яких є Савчук Ю.В., та футболістів, яких тренують Соколов Т. та Поляков Я. Діти із задоволенням демонстрували свої навики, бо вже зуміли завоювати не один трофей, завдячуючи умінням своїх наставників.
     Фінальний етап у роботі семінару – виховний захід, наскрізною темою якого були роздуми про єднання поколінь. Оригінальні виступи, які захоплювали глядачів, представили вихованці хореографічного колективу «Paints of life», до складу якого входять і молодші школярі, і учні середньої та старшої ланки, і молоді вчителі, і, звичайно ж, батьки. Танцювальні композиції змінювали одна одну, звучали пісні, виголошувалися вірші-сповіді…

      Виступи дарували незабутні емоції й естетичну насолоду. А постановником цього дійства була керівник танцювального гуртка Мельник О.В.
       Завершився семінар словами вдячності від високоповажних гостей: Тарасової І.П., Рябко Г.І., Кулій Н.М., Блинду Ф.В., Савчука Ю.В., Бескупського  Д.В.
       "Школа – це місце, де розвиваються найскладніші, які тільки можуть бути в світі, людські відносини. Складні тому, що відбувається велике і важке, радісне і болісне творення людини. Педагогічна мудрість у тому й полягає, щоб бачити свого вихованця очима творця», - писав В.Сухомлинський.
А педколектив Грубнянського НВК сприяє всебічному розвитку сучасної креативної особистості.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень