A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

День вишиванки в Романковецькій гімназії ім. К.Ф. Поповича

Дата: 17.05.2018 12:51
Кількість переглядів: 3

      

    У культурі практично будь-якого народу є речі,  які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому. Колектив Романковецької гімназії ім. К. Ф. Поповича  активно долучився до відзначення свята – Дня вишиванки. 

    Вишиванка – новітня назва сорочки, прикрашена орнаментовою вишивкою. Важлива складова українського народного вбрання – це святковий одяг, патріотичний та культовий. Тому сьогодні дрес-кодом нашого закладу була вишиванка і весь навчальний заклад  замайорів  різнобарвними  візерунками  української  вишиванки.

      Протягом дня проведено тематичні заходи, а саме:

   Виховні години «Шануй сорочку, моя доня та синочку», флешмоб   «Парад вишиванок», виставка творів декоративно-прикладного миства, конкурсно-розважальна програма для старшокласників «Вишиванка єднає нас!» 

   Основна мета заходів — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед учнів та населення загалом. Адже вишиванка – не просто одяг – це оберіг, що об’єднує тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами. Вишиванка – це оберіг, що об’єднує патріотів.

            

             

               

          

         

             

           

         

            

               

            

            


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень