A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

«Малята про пташок подбали, їм годівнички змайстрували». Під таким гаслом пройшла екологічна акція в Михалківському, Олексіївському, Шебутинецькому НВК та ДНЗ «Гвоздичка» с.Гвіздівці

Дата: 25.01.2019 15:16
Кількість переглядів: 5

На вулицях панує чарівниця-зима, падає блискучий сніжок, одягаючи все навкруги у білі шати. Люди вдягаються у теплі речі та взуття. Тварини лягають спати або ж рятуються заготовленими восени запасами. Птахи відлітають у теплі краї, а ось доля деяких  із них багато в чому залежить від доброти і милосердя людей.

Тому в  Михалківському, Олексіївському, Шебутинецькому НВК та ДНЗ «Гвоздичка» с.Гвіздівці з    1 по 23 січня проходила екологічна акція «Годівничка». До неї були залучені вихователі, помічники вихователів, батьки та діти.

Мета акції – навчити дітей піклуватися про пташок, збагатити їх уявлення  про розмаїття птахів рідного краю, які залишилися на зиму, їх особливості. Формувати розуміння залежності життя птахів від людини та природних умов, позитивне ціннісне ставлення до птахів, бажання допомагати їм узимку, закладати основи екологічної культури, створювати сприятливі умови для збагачення уявлень дітей про птахів. Виховувати культуру практичної пізнавальної діяльності, стимулювати інтерес і допитливість у пізнанні довкілля, спонукати досягати визначеної мети.

Зимовий час – це не тільки веселі свята, жваве катання з гірок, відчайдушна гра в сніжки, але і міцні морози з пронизливим вітром. Тому наше завдання – піклуватися про братів наших менших. Птахи, які зимують у нас, дуже потребують допомоги. А ми разом з дітками плануємо провести спостереження за пернатими, які прилітатимуть до годівниць,  простежимо особливості поведінки птахів та їх харчування. А усвідомлення та розуміння значення допомоги зимуючим птахам шляхом виготовлення і встановлення годівничок, будиночків для них формує у підростаючого покоління позитивне екологічне мислення, розвиває кращі риси характеру, зокрема доброчинність, турботу про «братів наших менших». Годівнички для птахів – прості «споруди», і можуть бути різних конструкцій. Головне, щоб було куди насипати корм і захистити його від снігу, вітру та дощу. Найпростіші годівниці можуть бути зроблені з картонної коробки з-під цукерків, порожнього пакета від соку, бляшаної чи скляної банки, пластикової пляшки тощо. Такі годівнички виготовили наші  батьки .разом зі своїми дітьми. Ми повісили  ці вироби на території садочка.

Пташки – наші маленькі друзі, посланці небес і символи миру. Ми повинні піклуватися про них, допомагати тоді, коли вони самі не в змозі про себе подбати.

                                                                         Методист РМК ВОМС РДА

                                                                                                         Дідик І.А.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень