A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Районне методичне об`єднання музичних керівників ДНЗ та НВК

Дата: 02.12.2017 10:47
Кількість переглядів: 7

29 листопада 2017 року на базі  Романковецького дошкільного навчального закладу  (ясла-садок) «Чебурашка»  відбулося районне методичне об`єднання  музичних керівників ДНЗ та НВК  з теми: «Використання музичних ігор і вправ дидактичного спрямування в процесі виховання дітей дошкільного віку».

       Одним з важливих завдань всебічного розвитку сучасної дитини є виховання музичної культури. Сприйняття музики – складний процес, що вимагає від людини уваги, пам'яті, розвиненого мислення, різноманітних знань. Тому необхідно навчити дітей розумітися в особливостях музики як виду мистецтва, свідомо акцентувати їх увагу на засобах музичної виразності, розрізняти музичні твори по жанру, характеру. У педагогічній практиці ДНЗ з цією метою застосовують музично-дидактичні ігри, які, впливаючи на дитину комплексно, викликають у неї зорову, слухову і рухову активність, тим самим, розширюючи музичне сприйняття в цілому. Під час теоретичної частини методичного об`єднання музкерівник дошкільного  навчального закладу «Чебурашка»  Тарабузан Руслан Іванович розповів про використання музично-дидактичних ігор в процесі музичної діяльності.

        Під час практичної частини присутні переглянули музичне заняття «До Ведмедика на День народження»  в середній групі «Мальви»   вихователь   Бузурна Таїсія Василівна, інтегроване музичне заняття  «Подорож в країну Музики» в  старшій групі «Яблунька» вихователь Шамбра Ольга Петрівна,  тематичну  розвагу  «Пісня завжди у серці звучить, рідна, мудра, неначе молитва» в  старшій групі  «Барвінок» вихователь Твердохліб Олена Іванівна  з використанням музично-дидактичних, музично-ритмічних ігор та міні-концерт, які підготував музкерівник Тарабузан Р.І.

        Практичний психолог Ткачук Людмила Миколаївна, провела тренінг для педагогів  «Творчість і я», після  чого відбулася виставка музично-дидактичних ігор.

       Учасники семінару-практикуму переконалися, що основне завдання музично-дидактичних ігор – формувати у дітей музичні здібності в доступній ігровій формі, допомагати їм розібратись в співвідношенні звуків за висотою, розвивати в них чуття ритму, тембровий і динамічний слух, прагнення до самостійних дій із застосуванням знань, отриманих на музичних заняттях. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень