A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Правила дорожні знай – про безпеку пам’ятай!

Дата: 29.04.2023 10:19
Кількість переглядів: 4

28 квітня 2023 року в закладі дошкільної освіти «Суничка» села Василівка в рамках Тижня безпеки дитини, з метою формування у дітей знань про дотримання правил безпечної поведінки на дорозі, було проведено тематичну, змістовну, цікаву зустріч вихованців різновікової групи «Смайлик» з представниками патрульної поліції Дністровського РВП.

Найбільший скарб кожної людини – її життя та здоров’я. На жаль, розуміння цього до багатьох приходить лише тоді, коли трапляється лихо. Особливо вразливими у непередбачуваних ситуаціях є діти. Щоб уникнути лиха, їм бракує обережності, спритності та елементарного життєвого досвіду. Перші уроки безпеки маленький громадянин отримує, звісно, у колі сім’ї та дошкільному закладі, тому за запрошенням адміністрації закладу до вихованців завітали співробітники патрульної поліції Дністровського РВП інспектори ювенальної превенції Дністровського РВП старший лейтенант поліції Мельник Юрій Олегович та Мазур Валентин Миколайович

Вихователями ЗДО було організовано для дітей розвагу «Правила дорожні знай – про безпеку пам’ятай». Під час розваги Юрій Олегович та Валентин Миколайович в доступній формі провели інструктаж правил поведінки на дорогах. Для дітей було також проведено бесіду щодо правил переходу через пішохідний перехід, тривалість переходу у випадку, якщо зебри немає. Було зроблено опитування й закріплення раніше набутих знань типу за яким номером потрібно звертатися до поліції, а також у яких випадках можна звертатися до правоохоронних органів. Актуальними були питання значення дорожніх знаків, правильність розпізнавання пожежної машини і машини поліції. Інспектори поліції розповіли дітям про проїжджу частину вулиці, рух транспорту і регулювання його світлофорами. Також інспектори ювенальної провенції провели профілактичну бесіду з працівниками  закладу дошкільної освіти.

На малюків на вулиці чекала машина патрульної поліції. Представники патрульної поліції ВП #1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП Валентин Галицький та Дмитро Злий показали дошкільнятам, чим обладнаний їх транспорт, розповіли про роботу патрульних. Очі дітвори світилися цікавістю, вони уважно слухали поліцейських. Зустріч виявилася цікавою та пізнавальною для малечі.

Діти із задоволенням фотографувалися з поліцейськими, розглядали їх форменний одяг, а коли дівчаткам та хлопчикам дозволили посидіти в службовому автомобілі – вони наввипередки побігли до авто. Зрештою, задоволеними зустріччю залишилися обидві сторони.

Педагоги ЗДО «Суничка» вдячні керівництву відділення поліції ВП #1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП за сприяння у проведенні даної зустрічі та представникам поліції за змістовну корисну інформацію та за високий професіоналізм і сподіваємося, що отримані знання під час занять допоможуть кожному. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Здоров’я, щастя і миру Вам, дорогі охоронці нашого безпечного життя!

Безпека понад усе.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень