A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

На базі ЗОШ І-ІІ ступенів с. Ожеве було проведено спільне методичне об’єднання з вчителями художньої культури (мистецтва) та українознавства на тему «Почуття та відтворення краси моїм народом та естетичне виховання засобами мистецтва творчої особисто

Дата: 26.01.2018 10:15
Кількість переглядів: 4

     Для мистецтва не існує кордонів, його володіння, як і людські безмежні. Мова мистецтва – це мова  нашої  душі, нашого серця. Народжене Богом з вічно живої природи, воно здатне дарувати радість спілкування людям в різних куточках земної кулі.

      Для нього не існує ніяких бар’єрів, світ мистецтва доступний всім, хто вірить в добро, світло і розум.

   19 січня 2018 року у ЗОШ І-ІІ ступенів с.Ожеве відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів мистецтва, художньої  культури  та українознавства на тему: «Естетичне виховання засобами мистецтва творчої особистості учнів».

   У роботі семінару взяли участь методисти РМК Євламп’єва Н. С. та Кучмей Г. М., вчителі мистецтва, художньої культури та українознавства з усіх шкіл району.

     Розпочала роботу методоб’єднання методист РМК Євламп’єва Н. С., яка ознайомила присутніх з програмою семінару та побажала всім результативної роботи. Директор даної школи Т. І. Нігалатій презентувала візитку навчального закладу та розповіла про його традиції, педагогічний склад, досягнення учнів у навчальній та позакласній діяльності.

    Практична частина семінару розпочалася з мистецької зустрічі з митцями Буковини (композитором М. В. Рожко та поетесою І. М. Гончар ) «Суцвіття музики і слова». У Сокирянському районі проживає і творить чимало творчих особистостей, серед яких і поетеса І. М. Гончар та композитор М В. Рожко. Їх знають і поважають не тільки на Сокирянщині, а і на теренах області та й держави. Мистецька зустріч підтвердила, що творча криниця не міліє, а навпаки – набирається щедрою творчістю митців. А такі їх спільні збірки, як: «Дарунок невидимого птаха» та «Суцвіття музики і слова» викликають незабутнє враження. Прослухавши вірші І. Гончар у виконанні учнів та особисто автором, сповна відчуваєш і радість, і сум пережитий поетесою.

     Тут учасники семінару відчули душею, у чому особливість авторської пісні: вона в дружнім ставленні до слухачів, які не просто слухачі, а повноправні співучасники співу зі сцени. Пісні, що звучали на зустрічі у виконанні композитора М. В. Рожка, Гандзюк Марії та вчителя мистецтва місцевої школи Шибінської В. І., кликали до співпереживання, до душевного відношення до багатьох явищ нашого життя, до любові до всього живого. От ця духовна єдність залу й виконавців, є тим феноменом, завдяки якому авторська пісня живе повнокровним життям як жанр.

    Після заходу учасники методоб’єднання мали змогу переглянути виставку спільних з батьками учнівських робіт «Паростки дитячого креативу».

    Гості семінару побували також на обрядовому дійстві «Меланчин вечір по-ожівському», під час якого діти відтворили святкування даного свята, а саме: обряд «Меланки», традиції водіння «Кози» та місцеві щедрівки. Заключні слова директора школи:

«Т     "Тож  усіх гостей в оселі просим колядувати.

З Водохрещем будем віншувати."

     Після виховних заходів для учасників семінару-практикуму була екскурсія «Люби і знай свій рідний край» (поїздка на Дністровську ГАЕС).

      Підводячи підсумки семінару, педагоги з різних навчальних закладів відзначили, що семінари-практикуми – це дієва форма методичної роботи, де можна ознайомитися з новими ідеями, методами і прийомами навчальної діяльності; поділитися досвідом проведення різноманітних заходів; поспілкуватися з колегами, отримати гарний настрій.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень