A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Місячник бібліотек у ЗОШ I –III ступенів с.Василівка

Дата: 02.11.2018 09:59
Кількість переглядів: 2

З 1 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек,   починаючи з 2014 року, започатковано щорічне проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек (наказ МОН України від 12.08.2014 № 931).

Заходи відбудуться відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 № 931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» в Україні, Методичних рекомендацій (додаток до листа Інституту модернізації змісту освіти від 19.07.2018 №22.1/10-2570), щодо проведення у 2018 році Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського).

Особливо гострою  в сучасному світі є проблема творчого розвитку особистості. Кожна країна дбає про творчий потенціал всього суспільства і кожної людини зокрема. Саме цій меті підпорядкована діяльність освітянських закладів, пріоритетним завданням яких є розвиток творчих обдарувань особистості, надання їй можливості проявляти свої нахили і здібності.

В. О. Сухомлинський приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські, громадянські цінності,  дбав про забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного формування особистості, виховання соціально зрілого громадянина України.

І тут важлива роль належить школі, яка покликана формувати життєві компетентності учня, розвивати його як гармонійну особистість. Адже лише творчо мисляча людина здатна до самовдосконалення, широкого сприйняття світу, розв'язання будь-яких завдань.

Шкільна бібліотека, як обов'язковий структурний підрозділ закладу загальної середньої освіти, є однією з ланок у системі формування творчого учня, найповнішого розкриття його здібностей і нахилів. Її діяльність спрямована на виховання творчих індивідуумів з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей, формування гармонійно розвиненої особистості дитини, набуття нею соціального досвіду. Шкільні бібліотекарі створюють комфортні умови для повноцінного інтелектуального спілкування дітей і підлітків, сприяють поповненню їхнього інформаційного багажу, надають творчий простір для проведення дозвілля. Залучаючи дитину до читання, сучасна бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації,  але й робить значно важливішу справу – сприяє творчій самореалізації особистості. Саме творчість є найважливішою складовою успішної, всебічно розвиненої особистості, тому головною метою діяльності шкільної бібліотеки є створення умов для розвитку такої людини, її духовного зростання та творчої самореалізації засобами книги. Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек має сприяти реалізації  основних пріоритетів Нової української школи, зокрема, формуванню покоління, яке здатне вчитися протягом усього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати загальнолюдські цінності.

    Одним з найефективніших засобів масової роботи з формування національної та громадянської самосвідомості є наочна пропаганда. Тож у бібліотеці ЗОШ I –III ступенів с.Василівка було оформлено книжкові виставки «В.О.Сухомлинський – великий педагог».     Підвищенню рівня самосвідомості юного громадянина сприяли проведені в старших класах дискусія «Людина – господар свого покликання» та анкета «Покликання – це маленький паросток таланту».

    Казка – це велике таїнство народу, народжене його мудрістю. За бажанням учнів провели літературні посиденьки «Закінчу казку». Переможницею стала учениця 6класу Грищук Оксана.

     З учнями 7 класу проведено літературну вікторину «В.О.Сухомлинський – великий педагог». Перше місце отримала Лєснік Тетяна.

     З учнями 3класу проведено голосні читання твору В.О.Сухомлинського «Книга і цукерки». У цьому конкурсі перемогла Мегера Катерина.

     Цікаво пройшло обговорення оповідання «Сьома дочка» з учнями 4класу.

Найактивнішим був Дудник Дмитро.

     Проведено конкурс малюнка за творами Сухомлинського. Перше місце здобула Макогон Олександра.

    У конкурсі розмальовки «Світ навколо мене» взяли участь другокласники.

Переможцем став Довбенко Тимур.

Усі переможці нагороджені грамотами.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень