A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

районний семінар-практикум директорів загальноосвітніх навчальних закладів району «Інноваційні підходи до формування еколого-природничої компетентності у школярів» на базі ЗОШ І-ІІ ст. с. Ожеве

Дата: 24.10.2017 18:05
Кількість переглядів: 4

На виконання плану роботи  відділу  освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, методичного кабінету відділу  освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації на 2017 рік, наказу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації від 13.10.2017 №376/о «Про проведення районного семінару-практикуму директорів загальноосвітніх навчальних закладів району на базі ЗОШ І-ІІ ст. с. Ожеве» з метою розвитку і підвищення творчого потенціалу керівників педагогічних колективів та ефективності освітнього процесу  навчального закладу, 20 жовтня 2017 року  проведено семінар-практикум директорів навчальних закладів району «Інноваційні підходи до формування еколого-природничої компетентності у школярів»

          У рамках семінару розглядалися питання щодо нових вимог в системі освіти для сталого розвитку України, в основі якої лежить екологічна освіта, яка потребує нових підходів з погляду методики навчання і виховання.

Присутні мали можливість дізнатись про розвиток екологічної освіти і виховання в Сокирянському районі, який повинен забезпечити формування екологічно відповідальної поведінки в учнів, формування цілісного, міждисциплінарного підходу в процесі навчання і пізнання, необхідного для вирішення сучасних глобальних (національних, регіональних, локальних) проблем і просування до збалансованого безпечного майбутнього.

Увазі учасників семінару було запропоновано панораму показових уроків:

І група – природознавство 4 клас, урок-подорож «Орієнтування на місцевості за допомогою компаса» (учитель Рибак Н.С.);

ІІ група – біологія 6 клас, урок – панорама  «Шкідливі та корисні бактерії» (учитель Кримняк І. В.);

ІІІ група – географія 9 клас, урок-пошук «Лісове господарство України. Основні лісові пояси світу» (учитель Шибінська В. І.);

ІV група – екологія 7-8 клас, урок-експедиція «Як ми дбаємо про землю» (учитель Нігалатій Т.І.)

Продовжив свою роботу калейдоскоп виховних заходів під керівництвом Нігалатій Т.І., директора школи та Івасюк О.П., педагога-організатора:

виставка-огляд спільних з батьками учнівських робіт з природного матеріалу «Чарівне перетворення дарів природи»;

виступ екологічної агітбригади «СПОЛОХ» «Земля-наш спільний дім!»;

екскурсія «Люби і знай свій рідний край».

Зважаючи на актуальність проблеми, враховуючи напрацьований досвід у навчальних закладах, учасники семінару підвели підсумки у формі круглого столу «Екологічна освіта – непереривний процес». Директор Білоусівського НВК Гафінчук А.С. зупинилась на питанні «Проблема формування екологічної культури школяра в науковій літературі», директор Корманського НВК Кушнір О.І. «Екологічна культура школяра як першооснова природоохоронної роботи», директор Братанівського НВК Левентир Л.І. «Формування культури школяра в навчальному закладі.

 Підсумки семінар-практикуму підвела начальник відділу освіти, молоді та спорт у райдержадміністрації Рябко Г.І.

Учасника семінару-практикуму були надані відповідні рекомендації, практичні матеріали щодо організації роботи.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень