A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Створення в освітньому процесі умов для розвитку творчої особистості, здатної діяти в конкурентних умовах сучасної дійсності та в віртуальному просторі

Дата: 07.02.2020 17:24
Кількість переглядів: 2

       Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Василівка – це заклад освіти, який, завдяки  директору Нігалатій Тамарі Іванівні, став осередком реалізації в концепції виховання напрямку духовності, плекання творчої особистості, виховання людини, що характеризується високою емоційно-естетичною культурою.

         05 лютого 2020 року  ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Василівка радо вітала вчителів образотворчого, музичного мистецтв та трудового навчання  на інтегрованому семінарі-практикумі вчителів художньо-естетичного циклу та трудового навчання закладів загальної середньої освіти  Сокирянського району.  Тема якого «Створення в освітньому процесі умов для розвитку творчої особистості, здатної діяти в конкурентних умовах сучасної дійсності та в віртуальному просторі». Учасників семінару гостинно зустріли адміністрація, учителі та учні на чолі з директором школи. Учні гарно і змістовно презентували свій навчальний заклад гостям. Директор Тамара Іванівна провела екскурсію по навчальному закладі та продемонструвала рівень модернізації та осучаснення приміщень і матеріально технічної  бази. Злагодженість та співпрацю адміністрації і учителів  гості семінару побачили під час виховного заходу «Парубоча Маланка», в якому брали участь учні, вчителі та адміністрація. Високий рівень підготовки акторів говорить про професійність та майстерність педагогічного та адміністративного складу. Отримавши масу позитивних емоцій та вражень від заходу, учителі музичного мистецтва  зі своїм методистом Яковиною Галиною Іванівною поринули у світ інструментальної музики на уроці  у вчителя Гнатчука Петра Афанасійовича, а учителі трудового навчання  і образотворчого мистецтва зі своїми методистами Погребняк Ніною Вікторівною та Євламп’євою Наталією Станіславівною опинилися у дивовижній студії розпису святкових пряників у Паланиці Антоніни Василівни. 

       Тема уроку музичного мистецтва «Жанрова палітра інструментальної музики». Петро Афанасійович продемонстрував високий професіоналізм та вокальні здібності. Свій талант і знання  він передає учням, розвиваючи  інтерес до музики та вокального співу.  Шестикласники працювали над музичним твором Людвіга Бетховена «До Елізи», розучували пісеньку «Зима»  В. Островського та грали на музичних інструментах. Урок був цікавий та насичений  різними видами роботи з використанням інтерактивних методів.

      А вчителі трудового навчання та образотворчого мистецтва побували на майстер-класі «Розпис медово-імбирного пряника» у Паланиці Антоніни Василівни, яка поділилася свої досвідом. Учениці 9 класу підготували інформаційні проєкти:  ознайомили з цікавими традиціями святкування Дня закоханих в усьому світі; розповіли, як пряники мігрували з Єгипту до Європи й стали невід’ємною частиною казок,  про відомих майстрів України з розпису медово-імбирних пряників.     Антоніна Василівна показала майстер-клас щодо оздоблення медово-імбирних пряників, ознайомила з класифікацією харчових барвників та технікою нанесення айсингу. Присутні методисти та педагоги з цікавістю та натхненням своїми власними руками завершували створення виробу:  розмальовували пряники – створили справжні витвори мистецтв.

          Гості семінару мали можливість побувати  на Дністровській  ГЕС-1 та поспостерігати за роботою потужної електростанції. Наступним етапом семінару була екскурсія до музею Івана Івановича Гончара в селі Коболчин. Всі учасники поринули у світ гончарства та відчули живу енергетику глини, побачили велику розкішну експозицію сучасного мистецтва,а також стали свідками народження нового горщика у руках митця.

         Усі етапи семінару доповнювали один одного та занурювали гостей у бездонний світ мистецтва. Кожен поповнив свою мистецьку скарбничку позитивними емоціями, креативними ідеями та творчими вміннями. Учасниками семінару були не просто вчителі, а митці, носії краси і творчості, адже вони можуть знайти незвичайне  у звичайному і звичайне у фантастичному, все неможливе зробити можливим.

      Саме у їхніх руках ключі, які відкривають таланти і розвивають їх.

       Предмети художньо-естетичного циклу та трудового навчання в школі спрямовані на розвиток емоційно-почуттєвої сфери здобувачів освіти, формування їх художньо-образного, асоціативного, критичного мислення; створення сприятливих умов для продукування креативних ідей, реалізацію власних творчих потреб у художній діяльності та пізнанні. Водночас, через образний зміст творів мистецтва, відкриваються широкі можливості ефективно впливати на формування патріотизму, моралі та інших загальнолюдських цінностей.  Тому вчителі трудового навчання та образотворчого навчання  Паланиця А.В. і  музичного мистецтва Гнатчук П.А. на своїх уроках реалізовують компетентнісний підхід у навчанні, індивідуально підходять до кожної дитини, огортають її турботою, прищеплюють любов, вчать вірити в людські цінності,виховують та плекають ті естетичні засади, які згодом сформують справжню людину, громадянина, патріота. Це педагоги з великої букви, всі свої таланти та здібності вони показали  на районному семінарі.

                                                                                                                    Дяволюк Віліна Петрівна,

                                                                                                                   заступник директора з НВР

                                                                                                                    ЗОШ І-ІІІ ст. с. Василівка

                                                                                                                     та Івасюк Олеся Петрівна,

                                                                                                                      педагог-організатор

                                                                                                                     ЗОШ І-ІІІ ст. с. Василівка



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень