A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Моя родина і я – читацька сім’я

Дата: 08.08.2017 17:05
Кількість переглядів: 8

Ми живемо в епоху телебачення, комп’ютера, Інтернету. Майже всю необхідну інформацію черпаємо саме з цих джерел, дуже часто забуваючи про книгу. Сучасне телебачення з десятками різноманітних програм та великі можливості «світової павутинки» витісняють її, і вона втрачає свою надзвичайну владу над людиною. Справді, дуже зручно, легко, швидко й доступно користуватися сучасними технологіями. І не потрібно відмовлятися від благ цивілізації, адже приносять користь. Просто варто пам’ятати про книгу, яка дає нам моральне задоволення та хвилини щастя.

Серед усіх геніальних винаходів людства одне з головних місць посідає сім’я і саме прищеплення дітям інтересу до читання залежить від батьків. То ж потрібно відродити сімейне читання. Адже в родинах, що люблять читати, в яких батьки змалку привчають дітей до книжки, читають їм уголос – такі родини міцні і щасливі, тому що гарна книжка навчає, виховує і збирає родину разом. Саме з такою метою зібралися на незвичайне родинне свято «Моя родина і я – читацька сім’я» у Селищанському НВК.

В актовому залі школи зібралися 4 родини учнів початкових класів. Це сім’я Головко Владислава, учня 1 класу, сім’я Марчука Владислава, учня 2 класу, сім’я близнят Пешак Юлії і Олександри з 3 класу і сім’я Боднар Катерини з 4 класу. Батьки і діти з вогником в очах і великим захопленням поспішали до школи, щоб поспілкуватися, погратися, згадати улюблені книжки і отримати перемогу у номінаціях: «Найбільш читаюча сім’я», «По-справжньому дружня сім’я», «Винахідлива сім’я», «Найбільш ерудована сім’я». Для змагання бібліотекарем школи Владою Н.П. було підготовлено ряд конкурсів: «Знайомство», «Прислів’я про книгу», «Вікторина», «Прес-мозаїка», у яких родини проявили себе в якості найкращих читців. Діти продемонстрували свою майстерність у декламуванні віршів і гуморесок про книгу.

А конкурс «Угадай мелодію», який провела вчитель музики Кривчанська В.В. розважив усіх, співали і родини і глядачі. На згадку про це свято від сім’ї Боднар Н.М. бібліотека отримала вишуканий подарунок – вишитий рушник. Не забували на святі і про глядачів – учнів початкових класів, які теж мали завдання і гарно з ними впоралися. У підсумку були нагороджені найактивніші учні 3 класу: Харанда Мирослава, Галізеєва Софія, Ярова Анастасія, Фетісова Надія, Леськов Вадим, і у чні 2 класу: Гуцол Денис і Нестюк Ірина.

По завершенні свята, нагороджуючи родини грамотами і дитячими книжками, бібліотекар Влада Н.П. ще раз наголосила про важливу роль книги в житті підростаючого покоління.

Захоплені і з посмішками на обличчі родини залишили стіни школи. Але кожен з них засвоїв, що книга не лише джерело інформації, а що книга вчить мріяти і любити, книга сіє в душах зерно правди і справедливості. То ж частіше звертаймося до неї!

Заступник директора з ВР

Цуркан Л.В.

                                                                                                                                             Селищанський НВК


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень