A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Дошкілля – це особлива країна

Дата: 29.09.2020 17:01
Кількість переглядів: 2

День вихователя святкують дитсадочки 
Нехай це свято не таке вже й пишне, 
Ми ковалі надій, бажань, думок, 
То ж хай нас Бог ніколи не залишить.

 

Дитинство більшість з нас вважають найщасливішою порою у житті: мультики, кіно, морозиво, зоопарк, атракціони…. Скільки розваг потрібно встигнути охопити,  щоб дитина залишилася задоволеною.

Спробуйте-но впоратися з десятком голосистих карапузів, знайти до кожного з них підхід, заспокоїти тих, хто плаче, похвалити тих, хто сам одягнувся, переодягнути тих, хто сьогодні без настрою, провести на прогулянку, погодувати, спати вкласти… А заняття: ліплення, аплікація, малювання А свята: пісні, танці та вірші!

До того ж, турботлива робота вихователів та нянь дає можливість мільйонам мам і тат нашої країни виконувати свої професійні обов’язки, будувати кар’єру й забезпечувати родини.

День вихователя і дошкільного працівника в Україні відзначають в останню неділю вересня, починаючи з 2011 року.

Робота вихователя, помічника вихователя та інших працівників дитсадків – це покликання, яке вимагає любові до дітей, терпіння, глибокої самовіддачі. Саме Ви, працівники дошкільної освіти,  будуєте  чарівну країну дитинства, сповнену любові, пізнання та людяності. Ви – наділені рідкісним даром просто любити та за будь-яких обставин зберегти казкові кольори дитинства.  Ви – сієте те зерно пізнання, що в майбутньому дасть щедрі врожаї людських чеснот у нового покоління нашої держави.

Ви творете країну, в якій господарюють діти. Саме тут малеча отримує перші знання, знайомиться з літерами та цифрами, вчиться дружити і відстоювати свої інтереси, саме там закладаються навички соціальної поведінки й спілкування.

Хоч  пандемія і внесла свої корективи в наше життя, все ж таки впродовж останнього тижня вересня в дошкільних навчальних закладах району було проведено безліч цікавих заходів: музично-спортивні розваги, театральні дійства, конкурси та виставки дитячих робіт, презентації творчих доробок педагогів, тематичні цикли занять з дошкільнятами, день самоврядування...

Заходи пройшли в атмосфері доброзичливості, піднесеного настрою та щирих позитивних емоцій.

Кожен дошкільний навчальний заклад  є своєрідним та неповторним середовищем розвитку маленьких мешканців нашого району, кожен має притаманні лише йому особливості та пріоритети. Але спільною рисою, що об’єднує всі колективи дошкілля, є безмежна любов та турбота про наших вихованців, прагнення зробити їх перебування у дошкільному закладі цікавим, змістовним та безпечним. Щодня у закладах вирує життя: організовуються цікаві ігри, веселі розваги, свята, виставки, конкурси, заняття. Малята опановують навички успішного спілкування та співжиття, адаптуються в соціумі, готуються до навчання в школі.

Тож вшановуючи колег, приймаючи вітання і добрі побажання, черговий раз замислюємося про особливу місію педагога – вихователя  плекати ЛЮДИНУ від її перших невпевнених кроків, допомагати їй пізнавати світ і саму себе, розкривати в ній найцінніше.

Висловлюю вам щиру вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей – найменших мешканців Сокирянського району.

Бажаю вам міцного здоров’я та успішного втілення творчих ініціатив. Нехай професіоналізм і набутий практичний досвід допомагають Вам реалізовувати сучасні програми виховної роботи з дітьми. А життя буде сповнене незгасною енергією, любов’ю вихованців, підтримкою батьків та теплотою рідних. Нехай ваша доброта і педагогічна майстерність перетворять кожен день вихованців у дитячому садку в радісний і щасливий!

 

 

Ірина ДІДИК,

в.о консультанта Центру професійного

 розвитку педагогічних працівників



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень