A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Щедрівка лунає, весь світ звеселяє!

Дата: 15.01.2021 16:28
Кількість переглядів: 4

Під обрусом сіно, на обрусі свічка,

На всю хату пахне свіжа паляничка.

На радість дорослим, на втіху малечі

Йде до нас у гості Щедрий добрий вечір!

Дітям дуже подобаються різдвяні традиції й обряди й вони завжди з нетерпінням чекають на різдвяні розваги у своєму дитячому садку. Й не дивно. Колядки, традиційний вертеп, засівання, водіння Кози -  все це зберігає зв’язок поколінь, культуру наших предків.

Підтримуючи добру традицію, 14 січня, у свято Святого Василя, вихованці закладу дошкільної освіти №1 «Веселка» м.Сокиряни весело та цікаво розважалися в ході проведення музично-фольклорного свята «Щедрівка лунає, весь світ звеселяє!»

Щедрувальники зі старшої групи завітали на гостини до доброї турботливої господині, роль якої неперевершено виконала вихователька Інна Петрівна Мартинюк. Емоційно, дружно заспівали діти відому щедрівку «Добрий вечір тобі, пане господарю!»

Потішила діток і дорослих Маланка з мітлою, яка закружляла дітей у веселому таночку-грі.  Згодом приєдналася у святкове коло й Коза, яка стрибала, тупотіла й витанцьовувала, подавала приклад діточкам. Вони радо повторювали за нею рухи танцю й заспівали надзвичайно гарну щедрівку: «На Різдво Христове від хати до хати із вертепом діти йдуть колядувати!»

Далі маленькі засівальники щиро бажали всім щастя, здоров’я, всіляких благ та успіхів у Новому році, виконали  пісню «Я несу щедрівочку у будинки».

Господиня та Маланка подякували щедрувальникам та, як годиться, вручили духмяну випічку й соковиті яблучка.

Залучення до української народної спадщини вчить дітей поважати і шанувати народні традиції, культуру українського народу, сприяє національно-патріотичному вихованню. Про це постійно дбає колектив садочка.

Дякуємо батькам за те, що підготували до свята український одяг та смаколики й гостинці для діток. Малята отримали море насолоди та багато позитивних емоцій!

 Вітаємо всіх зі світлими, радісними святами, які об’єднують у собі й наше дитинство, і наше сьогодення, і мрії про майбутнє!  Нехай чарівні новорічні дзвони щастя ллються у ваші домівки, а тепло різдвяної свічки зігріває ваші серця й надає душевної рівноваги та благополуччя!

 

                                                                           Методист    Валентина ПЛІНГЕЙ

                                                                 В.о. директора     Тетяна ГЕРАСИМЧУК


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень