A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Театралізована вистава з батьками вихованців Білоусівського НВК «КОЗА – ДЕРЕЗА НА НОВИЙ ЛАД»

Дата: 06.12.2019 16:19
Кількість переглядів: 1

      Потік інформації, розширення людських контактів, розвиток різноманітних форм масової культури, зростання темпу життя приводять до збільшення обсягу знань, необхідних для життя сучасній людині.

     Однією з неодмінних умов успішності дитини в дошкільному закладі є розвиток мовлення, комунікативних навичок. Така допомога старшим дошкільнятам може полягати, наприклад, в організації гри-театралізації, театралізованої діяльності, що сприяє розвитку мовлення, емоційно-вольової сфери, комунікативних навичок і розвитку дитини в цілому.

      Вплив театралізованої діяльності на психічний розвиток дитини ґрунтується на засвоєнні досвіду народу. Казки, фольклор мають позитивний емоційний вплив на дітей в ранньому та дошкільному віці.

     Тому одним із першочергових завдань, що стояли перед Білоусівським НВК, був пошук ефективних методів і прийомів роботи, що сприяли б мовленнєвому розвитку вихованців.

        Театр – це особливий вид мистецтва, який органічно поєднує у собі художнє слово, драматичну дію, поезію, живопис, музику, літературу. Він допомагає дитині глибше пізнати себе, внутрішній світ, спонукає її до самоврядування, викликає естетичні почуття та емоції у процесі театралізованого дійства. Учені наголошують на величезній цінності театру для розвитку дітей, визначають його як засіб формування естетичного смаку, розширення світогляду, розвитку пізнавальної активності дітей і таких психічних процесів, як пам’ять, уява, мислення, мовлення. Театральна діяльність позитивно впливає на емоційну сферу дітей, сприяє формуванню у них моральних якостей. Акторська гра дає змогу кожній дитині самовиразитися, творчо проявити себе. 
      Музично – театралізована діяльність – один із найефективніших засобів педагогічного впливу на розвиток особистості дитини. Саме у дошкільному віці відбувається бурхливий психічний, фізичний розвиток дитини, формуються основи її особистості. Тому важливо з раннього дитинства заохочувати дитину до мистецької діяльності, зокрема театральної. 

       На сьогодні одним із продуктивних напрямів роботи з розвитку мовленнєвої активності дитини визнано використання театралізованих ігор з творчим та інтелектуальним навантаженням. І це не випадково, адже саме театралізована гра є провідним видом  мовленнєвої діяльності в дошкільному віці. Оволодіння рідною мовою, розвиток мовлення і спілкування є одним із найважливіших надбань малюка. Немає необхідності доводити, що розвиток мовлення найтіснішим чином пов’язаний із розвитком свідомості, пізнанням навколишнього світу, розвитком особистості вцілому.

        Минулої п’ятниці музична зала Білоусівського НВК зібрала багато маленьких глядачів. Вони прийшли переглянути театралізовану виставу «КОЗА – ДЕРЕЗА  НА  НОВИЙ  ЛАД», яку підготували Мартинюк Людмила Степанівна та Шелудченко Тетяна Олександрівна -  вихователі Білоусівського НВК.  Особливістю цього заходу було те, що  свою акторську майстерність змогли  проявити  батьки дітей середньої групи «Сонечко».

      Вони  із задоволенням готували атрибути, оформляли сцену, вивчали ролі, відвідували репетиції. А якими щасливими були обличчя дітей, коли вони впізнавали в акторах своїх батьків! Глядачами дійства були також діти інших вікових груп, працівники закладу та усі бажаючі.

        На завершення свята, як завжди, – колективне фото на пам' ять та чаювання  в дружньому, теплому, родинному колі.

Дідик Ірина Анатоліївна , методист РМК ВОМС РДА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень