A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Інструктивно-методична нарада завідуючих дошкільними навчальними закладами та директорів навчально-виховних комплексів району щодо організації освітньої діяльності в закладах дошкільної освіти у 2019/2020 навчальному році

Дата: 31.08.2019 15:47
Кількість переглядів: 2

                                                         

           Реформа в освіті України, яка набирає обертів останні роки особливо у початкові ланці освіти, одночасно змінює й спрямованість діяльності закладів дошкільної освіти. Цей процес вимагає від педагогів усвідомлення того «що» потрібно змінювати у педагогічній практиці і розуміння того «як» це робити заради виховання освіченої особистості, громадянина, спроможної керувати своїм життям і успішно вирішувати проблеми.

       Освітній процес у закладах дошкільної освіти має бути орієнтований на досягнення соціально-значущих результатів: набуття життєвої компетентності, розвитку базових якостей особистості в різних видах діяльності.   Першочерговим завданням педагогів є те, щоб діти не просто отримали доступний віку обсяг знань, а й практично засвоїли важливі уміння і навички в рамках цих знань, опанували систему моральних цінностей, отримали життєвий соціальний досвід спілкування та доречної поведінки.

         Сучасні процеси реформування освіти вимагають модернізації системи діяльності з педагогічними кадрами, її спрямування на впровадження інноваційних та цифрових технологій, розвиток професіоналізму та педагогічної творчості.

        Відповідно до плану роботи відділу освіти, молоді та спорту РДА була проведена   інструктивно-методична нарада, яка відбулася 29 серпня 2019 року на базі ОНЗ «Романковецька гімназія імені К. Ф. Поповича», присвячена  організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2019/2020 н.р. У заході взяли участь Неміш Ганна Дмитрівна, головний спеціаліст ВОМС РДА, Дідик Ірина Анатолівна, методист РМК ВОМС РДА,  Банар Марія Василівна методист РМК ВОМС РДА, Тимчук Алла Василівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Шебутинецького НВК, Жук Людмила Вікторівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Михалківського НВК, Кремінська Інна Василівна, вихователь ДНЗ «Чебурашка» с.Романківці, а також завідуючі ДНЗ та директори НВК району. Упродовж наради обговорювалися навчальні програми для використання в ЗДО, психологічний супровід роботи вихователів, інноваційні підходи до організації освітнього процесу. Також освітяни отримали рекомендації щодо організації педагогічної роботи в 2019/2020 навчальному році.

    Модератором заходу виступила методист РМК ВОМС  Дідик Ірина Анатоліївна, яка привітала колег з початком нового навчального року та нагородила педагогічних колективів ДНЗ, НВК почеснами грамотами за участь у районних та обласних конкурсах.

    Ірина Анатоліївна, окреслила напрями роботи щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти у 2019/2020 навчальному році.

        Не залишили поза увагою розвиток інклюзивної освіти в ЗДО. Педагоги наголосили на актуальності цього питання та необхідності набуття досвіду такої роботи, яку розкрила для всіх Банар Марія Василівна, методист РМК ВЛМС. РДА.

      Цікавим був виступ  Жук Людмили Вікторівни за матеріалами Всеукраїнської літньої школи на тему: «Духовно-моральне виховання дітей в закладах дошкільної освіти». Вона відзначила, що час, в якому ми живемо, справедливо називають складним, дефіцитним на добро, вихованість, культуру, духовність. Тому надзвичайно гостро стоїть проблема розвитку моральної та духовної культури суспільства.. У зв язку з цим постає необхідність розкриття морального та духовного потенціалу дитини. Якщо не говорити з дітьми про Бога, то у майбутньому доведеться з Богом говорити про наших дітей…

        Наприкінці заходу Ірина Анатоліївна разом з колегами підбили підсумки роботи інструктивно-методичного семінару, визначили основні напрями діяльності закладів дошкільної освіти району на новий навчальний рік. Усі учасники отримали позитивні враження від зустрічі.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень