A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

У кожній дитині – таланту краплина

Дата: 05.02.2021 12:56
Кількість переглядів: 13

«Мистецтво очищає нашу душу, робить нас красивішими, добрішими, шляхетнішими, мудрішими... Людина потребує краси, як квітка сонця, і цю красу дають їй природа і мистецтво — ці два вічні джерела духовного очищення і збагачення. Мистецтво здатне розвивати почуття прекрасного, формувати високі естетичні смаки, вміння розуміти і оцінювати твори мистецтва, пам’ятки історії і архітектури, красу багатство природи», такими словами, розпочався тиждень мистецтва у 5-11 класах ЗЗСО № 1 І-ІІІ ступенів 01.02.2021 н.р.

Розпочався тиждень з перегляду документального фільму «Видатні митці України» учнями 9-10 класів. Визначні люди, якими Україна може гордитися і які достойно представляють нашу країну на світовому рівні, представляють культури України на міжнародних конкурсах, їх картини виставляються в художніх галереях Америки, Франції, Норвегії, Хорватії, Фінляндії, Німеччини, Італії, Україні та багато інших країнах.

         У вівторок, 02 лютого, школярі 5-7 класів взяли участь у конкурсі «Відгадай секрет художника». Розгадувалися кросворди, ребуси, проводились вікторини, вчителем задавалися цікаві запитання щодо теми заходу.

         Твори мистецтва впливають на наші емоції, примушують нас хвилюватися, радіти, сумувати, любити й ненавидіти... А все, що торкається нашої душі, не забувається, бо пам'ять серця-то найміцніша пам'ять. У шкільній бібліотеці, за допомогою бібліотекаря Тетяни Володимирівни, створено виставку мистецьких книг, репродукцій картин видатних художників, книг  по тематиці декоративно прикладного мистецтва, цікаву творчу літературу для учнів 5-11класів. Кожен учень мав можливість ознайомитись та знайти щось пізнавальне, цікаве для себе і своїх творчих задумів.

         Мистецтво України — унікальне явище у світовій культурі, що в яскравій палітрі мистецьких образів утілює ментальні риси українців: героїзм і прагнення до свободи, ліричність та емоційність, гумор і життєвий оптимізм. Українці завжди прагнули досконалості в усьому — від краси в довкіллі, побуті, одязі до гармонії в душі. Українське мистецтво — це велич давньоруських храмів і духовна енергетика іконопису, неповторність ліричних пісень, дум і хорового багатоголосся, мудрість поетичного кіно і козацький гумор анімаційних шедеврів. Учні 11 класу, 03 лютого, проглянули відео фільм «Художня спадщина України», яка допоможе їм в підготовці до ЗНО.

         Завершився творчий тиждень мистецьким турніром «Веселкові барви», в якому школярі проявили свої знання та здібності знавців мистецтва.

Увесь цей казковий неповторний світ відображає в художніх образах мистецтво, даючи нам змогу захоплено слухати чарівну музику, споглядати шедеври живопису, сміятися і плакати над долею улюблених героїв, зачитуватися натхненними поетичними рядками. Увесь тиждень ми малювали, дізнавалися щось нове про мистецтво, переглядали художню виставку, дивилися відео фільми, гортали цікаву літературу, виражали свої враження та емоції, творили від душі.

Сила впливу творів мистецтва на людину дивовижна. Ми інколи навіть не замислюємось над тим, чому, прочитавши цікаву книгу, на все життя запам'ятовуємо її зміст, хоч такої мети перед собою не ставили. А старанно вивчаючи навчальний матеріал, даємо собі установку на запам'ятовування, але не завжди все пам'ятаємо.                                                                     

                                                      

                  Вчитель мистецтва      

Л.В. Янчак

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень