A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Мамо, ти найкраща з усіх мам у світі

Дата: 10.03.2020 12:55
Кількість переглядів: 6

Мама! Найдорожче слово в світі,
Де б не був ти, що б ти не робив.
Назавжди вона твій шлях освітить
Ніжним серцем відданим тобі!

       Березень - перший місяць вес­ни, а навесні народжується все  пре­красне: оживають луки, ліси, поля, вся наша барвиста земля. У  березні ми відзначаємо свято на­ших найдорожчих, найрідніших і наймиліших матусь, бабусь і сестричок. Дзвінкі краплин­ки, перші квіти, зігріті першими со­нячними променями, – це весна. Ра­зом із нею приходить свято найкрасивішої, найелегантні­шої, найдобрішої, найніжнішої  половини людства. Од­ним словом , - свято жінок!

     Міжнародний жіночий день  8 Березня святкують удома, на роботі, у школі.  Не є винятком і дитячі садочки. Мабуть, святкові ранки в дитсадку -  найдушевніше з усіх можливих свят. Малеча запрошує  мам та бабусь аби подарувати їм дорогі серцю хвилини радості.

    З 3 по 5 березня  в Романковецькому дошкільному навчальному закладі «Чебурашка» проходили святкові ранки, приурочені сповненому любові та ніжності дню 8  Березня.

         Вихователі, помічники вихователів, музичний керівник та весь колектив закладу організували й провели з дітками цікаві ранки до свята 8  Березня, заздалегідь підготувалися до  цих заходів: оформили зал відповідно тематики свята,  склали сценарії свят та погодили їх завчасно.

    Зранку у закладі дошкільної освіти відчувалася радісна й весняна атмосфера. Вихованці груп дивували дорослих своїми казковими перевтіленнями, дзвінкими й радісними голосочками, майстерністю в танцях, декламуванням віршів та неперевершеним дитячим артистизмом.

     На святах звучали лагідні пісні про маму, бабусю, дитячий гумор, слова вдячності і любові , які розчулювали присутніх до сліз. У незвичайних та цікавих змаганнях брали участь не тільки діти, а й батьки. З раннього дитинства педагогічний колектив закладу бачить в кожній дитині її особистий талант і розкриває його у дитячому садку.

    Розпочали святкові вітання своїм матусям наймолодші вихованці групи «Колобок» (вихователь Цап Наталія Михайлівна). До малят прийшла Весна (вихованка старшої групи). Вона танцювала, грала в весняні ігри разом з дітьми.

    До матусь середньої групи «Пізнайко» (вихователі Шатрюк Людмила Василівна, Горбан Юлія Євгенівна) вийшли їхні джентльмени-синочки, які привітали їх зі святом та запросили  дівчаток-подружок продовжити святкування .

   На святкових ранках 4 березня  (молодша група «Дюймовочка» - вихователі Бузурна Тая Василівна, Гангала Галина Олексіївна та середня група  «Мальви» - вихователь Гангала Наталія Іванівна) звучали лагідні пісні про маму , слова вдячності і  любові , які розчулили  присутніх до сліз. А як старалися показати свої здібності , виконуючи для них гарні таночки!  

         5 березня продовжилося  весняне святкування .  Не відстали і маленькі вихованці групи «Сонечко». Вони “ подорожували” лісом, шукаючи подарунки для своїх матусь. А  їхні матусі побачили   здібності своїх дочок та синів ,  коли танцювали веселі таночки  маленьких зірочок  з хустинками та квітами . Укінці свята таки  знайшли подарунки на квітучій галявині.

           Вихованці старшої  група «Барвінок»  (вихователі Твердохліб Олена Іванівна, Якунін Альона Василівна) також порадували своїх матусь словами подяки, гарними компліментами  та подарували їм свої гарні  запальні таночки. Тому й блищали на очах мам і бабусь світлі сльози вдячності, коли з дитячих вуст линула прониклива молитва за мамину щасливу долю до Богородиці, коли дзвінкими дитячими голосами лилася щира вдячність за кожну дрібничку, яку заради своїх дітей щодня роблять їх матусі.

            Матусі приймали від дітей подарунки, виготовлені власноруч.

     Цикл весняних свят став  дійсно неймовірним зізнанням дітей у любові до матерів. І всі, хто в ці дні знаходився в залі, відчули доброту дитячих сердець, побачили в своїх дітях іскорку великої любові до себе.

         Гості в Романковеькому дошкільному навчальному закладі «Чебурашка» -  мами, бабусі, сестри, тітки, співробітники дитячого саду, запрошені на свято, - залишилися задоволені чарівними та ніжними привітаннями.

     Уже юний березень підбадьорюється, вмиваючись талою водою, і потихеньку роздає всім навколо яскраві весняні фарби. Теплішає сонце, зелень перших травинок привертає до себе увагу. З'явилися боязкі проліски - зовсім ще крихітні й тендітні. І душа співає: "Весна іде! Весні дорогу !»

      Нехай вислів «Мамо, ти найкраща з усіх мам у світі» завжди буде для нас найкоштовнішим подарунком до будь-якого свята!

Дідик Ірина Анатоліївна,

методист РМК ВО РМК

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень