A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Виховний захід з нагоди 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки

Дата: 05.02.2021 12:49
Кількість переглядів: 4

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження відомої української поетеси Лесі Українки, однієї із центральних постатей в історії національної культури.

До цієї пам’ятної дати виховательки середньої групи закладу дошкільної освіти №1 «Веселка» м.Сокиряни Кривачанська Т.М. та Леськова Я.С. підготували разом з дітьми змістовний виховний захід «Люблю Україну!».

Наставниці розповіли малюкам про біляву синьооку дівчинку Ларису Косач з душею гордою і ніжною, серцем лагідним і чистим, характером сильним, волею незламною. Під час перегляду тематичної мультимедіапрезентації діти побачили батьків, братів та сестер Лесі, дізналися про те, що вже у 4 роки дівчинка навчилася читати, що її улюбленими творами були українські казки, прислів’я, загадки та «Кобзар» Т.Г.Шевченка, що у 5 років вона почала грати на фортепіано, а в 9 років - вже сама писала вірші, як багато іноземних мов знала Леся, як гарно вишивала, малювала! Тамара Миколаївна та Яна Сергіївна розповідали малюкам про те, що навчала дівчинку всім наукам її мати – письменниця Олена Пчілка, про те, що Леся Українка любила записувати і співати українські пісні, шанувала історичне минуле свого народу. Мелодійно та ніжно звучали на святі пісні на вірші поетеси - «Колискова» та «Вечірня година».

Згодом діти декламували ліричні й описові вірші поетеси «На зеленому горбочку», «Вишеньки-черешеньки», «Стояла я і слухала весну», «Струмок», «Ніч», «Дощик», «На зеленому горбочку», які дуже подобаються малим і дорослим, викликають бажання милуватися красою рідного краю, берегти мальовничу природу України, виховують любов до поезії, до Батьківщини. Цікавою була й інсценізація «Розмова маленької Лариси Косач з мамою», під час якої глядачі зрозуміли, чому дівчинку стали називати Лесею Українкою.

Згодом діти водили хоровод «Зеленися, травонько», грали у народну гру «Ой Василю, товаришу», переглядали лялькову виставу по казці Лесі Українки про метеликів, які вміли дружити, переживали і хвилювалися один за одного.

Діти усвідомили: Леся Українка – велика і славна дочка України, її люблять і пам’ятають в усьому світі, і вони хочуть бути схожими на неї.

Підсумовуючи обговорення вихованого заходу для колективного перегляду, директорка садочка Герасимчук Т.В. подякувала вихователькам Кривчанській Т.М., Леськовій Я.С, музичному керівнику Маковійчук С.Л. за його гарну підготовку, підкреслила важливу роль закладу дошкільної освіти у вихованні свідомих, активних високоморальних громадян Української держави: «Найважливішим пріоритетом національно-патріотичного виховання є формування ціннісного ставлення дитини до українського народу, Батьківщини, держави, нації, поваги до народних традицій і звичаїв, до рідної української мови».

Робота з цього напрямку в закладі буде продовжуватися і надалі.

                                                     Вихователь-методист          Валентина Плінгей


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень