A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Інструктивно-методична нарада вчителів початкових класів району у 2019/2020 навчальному році

Дата: 31.08.2019 12:32
Кількість переглядів: 7

                                                                       

       «Школа має бути в авангарді суспільних змін», - так зазначається в концепції  «Нова українська школа». Освічені українці всебічно розвинені, відповідальні громадяни і патріоти - ось хто поведе українську економіку вперед у ХХІ столітті. Випускник нової української школи - це цілісна особистість, усебічно розвинена, здатна до критичного мислення; патріот з активною позицією, який діє згідно з морально-етичними принципами і здатний приймати відповідальні рішення; інноватор, здатний змінювати навколишній світ, розвивати економіку, конкурувати на ринку праці, вчитися впродовж життя.

        Світогляд людини закладається саме в школі. Тут формується особистість, її громадянська позиція та професійні якості. Школа для дитини – це не просто дім знань із предметів, а дім, де дають освіту для життя. Цінність предметів (знань та умінь) у їх виховній спрямованості. Одним із восьми компонентів формули нової школи є наскрізний процес виховання, який формує цінності. Це виховання на цінностях.

        Розвиток науково-технічного прогресу спонукає до суттєвих змін у системі освіти. Найголовніше завдання школи - допомогти здійснити правильний вибір у житті, бути креативними, творчими ,ініціативними. Адже школа - це простір життя дитини: тут вона не готується до життя, а повноцінно живе.

     Учитель… Великий творець дитячих душ. Осяяний вічним покликом, несе він світло й тепло, зігріває душі й серця дітей. Кожен педагог  початкової школи намагається створити комфортні умови навчання,за яких учень переживає ситуацію успіху, переконується у своїй інтелектуальній спроможності. Лише творчий учитель формує творчу особистість. «Ми вчимо інших і вчимося самі, ми виховуємо і самоудосконалюємось, і лише тоді наші знання будуть здобутком наших вихованців», - саме так звучить педагогічне кредо, яким керуються педагогічні колективи району.

     Нова українська школа буде формувати ціннісні ставлення і судження, які служитимуть базою для щасливого особистого виокремлення у соціально значущі проекти, які будуть реалізовуватися у 2019/2020 навчальному році.

     29 серпня 2019 року на базі ОНЗ «Романковецька гімназія ім. К. Ф. Поповича» відбулася інструктивно-методична нарада для вчителів початкових класів.

      Цього разу темою масштабної зустрічі педагогів  була «Нова українська школа: виклики та перспективи освітньої реформи». У роботі наради взяли участь Дідик Ірина Анатоліївна, методист РМК ВОМС РДА, Мафтуляк Раїса Іванівна, керівник РМО вчителів 2 класів району, вчитель 2 -го класу Шебутинецького НВК, Ольхова Вікторія Миколаївна, вчитель 2-го класу ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Василівка, Онуфрейчук Анастасія Миколаївна, вчитель 1-го класу Білоусівського НВК, Нікуліца Галина Василівна, вчитель початкових класів ОНЗ «Романковецька гімназія ім. К. Ф. Поповича», Базелюк Емілія Миколаївна, вчитель 2-го класу Корманського НВК, Чорна Оксана Василівна, вчитель 1-го класу Шебутинецького НВК.

   По завершенню інструктивно-методичної наради було розглянуто проект рекомендацій та прийнято відповідні рішення.

    Василь Сухомлинський говорив: «Далеко не кожен стане вченим, письменником, артистом.  Далеко  не кожному судилося винайти порох або велосипед, але майстром своєї справи має стати кожен».  Тож бажаю нашим педагогам ,  керівникам та учасникам інструктивно-методичної наради нових знахідок  та досягнень у підвищенні свого фахового рівня. Впевнена, що знання й практичні навички,  отримані педагогами під час інструктивно-методичної наради вчителів початкових класів,  стануть їм у нагоді в подальшій педагогічній діяльності.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень