A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Свято Стрітення в дошкільному закладі "Чебурашка" с. Романківці

Дата: 15.02.2021 12:21
Кількість переглядів: 7

Вже стало традицією 15 лютого святкувати славне свято Стрітення  в нашому  дошкільному закладі "Чебурашка" .

    «Якщо хочеш пізнати націю – вивчай її свята», -  цього мудрого народного повчання  дотримуються  вихователі дошкільного навчального закладу. Цікаве пізнавальне  і  святкове дійство цьогоріч  підготували вихователі старших груп «Барвінок» , «Пізнайко» та «Мальви» Твердохліб О. І., Бузурна Т. В. та Яковенко О.М.  разом із своїми вихованцями. Вони ознайомили дошкільнят із церковною історією святкування свята, народними звичаями та обрядами. В цей день, згідно Святого Письма, старець праведник Симеон зустрівся біля воріт храму з немовлям Христом, якого принесли Марія та Йосип до храму Єрусалимського, щоб представити його перед Господом. 

   А в народі цей день вважався зустріччю Зими і Весни. Якщо бабуся Зима переможе, то довго ще буде холодно, а якщо красуня Весна візьме гору, то поверне на тепло. Завітали до малят улюблені  Зима та Весна, ролі яких виконували  вихователі Якунін А. В. , Бузурна Т.В. Горбан Ю.Є., Твердохліб О.І.  Кожна зі своїми іграми, хороводами та піснями. Тож веселий дитячий сміх, музика та танці наповнювали дитячий садок цього дня. В народних піснях , закличках, хороводах згадали і інші символи та обереги нашої неньки України.     А ще Зима та Весна організовували з дітьми ігри-розваги, під час яких діти демонстрували свою спритність, винахідливість та правильність виконання основних спортивних рухів.

 Протистояння Зими і Весни відбувалась у боротьбі за владу над природою в майбутньому.   Із цього двобою Весна вийшла переможницею, звичайно ж завдяки підтримці наших вихованців.

  Наприкінці свята Зимонька побажала малятам всього самого найкращого, а красуня-Весна пригостила малят печивом- солодкими жайворонками, що символізує скорий прихід Весни.. Радісне і веселе свято залишило у дітей чудові  враження та незабутні спогади. Захід проведено із дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

  Знайомлячи вихованців з різноманітними народними святами, звичаями та традиціями святкування, ми залучаємо дітей до народознавства, формуємо у них національну свідомість, гордість за свою приналежність до такої нації, як українці, повагу до народних традицій.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень