A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Одвічний біль Афганістану

Дата: 15.02.2021 12:14
Кількість переглядів: 5

Війна в Афганістані - це важка сторінка нашої історії, яка не забудеться ніколи, не зітреться з пам’яті тих, хто пройшов той пекельний шлях.    Сьогодні ми віддаємо шану мужності та героїзму воїнів-афганців .З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних часів афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

    15 лютого у Михалківському ліцеї відбулися заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Афганістану.

    Класний керівник 7 класу Гапчук Л.П. підготувала разом з учнями виховний захід "Одвічний біль Афганістану" , на якому відбулося вшанування воїнів-інтернаціоналістів . На зустріч з школярами завітали воїни-афганці : голова спілки ГО "БАЧА" романківчанин Василь Іванович Гандзій, михалківчанин Микола Іванович Гончар, романківчанин Микола Володимирович Дубенко.  Ці люди,  як ніхто, знають справжню ціну війни і миру. І як ніхто, вміють  дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Зі словами  вдячності діти звернулися  до героїв, які  живуть поряд з нами, продекламували зворушливі патріотичні поезії.

     Діти почули хвилюючі спогади тих, хто пережив ті страшні роки, хто пройшов пліч-о-пліч афганськими дорогами . З глибоким сумом схилили в хвилині мовчання  голову перед пам’яттю тих, хто загинув.    Учні подякували  гостям - шановним учасникам бойових дій, за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність,побажали  усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, добробуту в родинах, вручили квіти.

     Приємно відзначити , що афганська спільнота займається благодійними справами. Воїни -афганці подарували михалківським школярам м'яч.

   Протягом дня учні ліцею переглянули тематичні стінгазети, присвячені річниці афганських подій та переглянули документально-публіцистичний  фільм.

     Бої закінчуються, а історія вічна. По-різному склалися долі колишніх афганців. Завжди вони будуть нести в своїх серцях світлий спомин про бойових побратимів, які повернулися на рідну землю «чорними тюльпанами». Їх ніколи й нікому не дано забути.

Романюк  Ю.В.,заступник  директора ліцею  з ВР


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень