A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Трудове виховання під час карантину в дошкільному підрозділі Шебутинецького ліцею

Дата: 19.05.2020 12:13
Кількість переглядів: 3

Під час карантину вихователям  дошкільного підрозділу Шебутинецького ліцею  роботи не поменшало!

Ось вже більше ніж місяць вся наша країна живе у новому для кожного з нас режимі – режимі карантину. У період карантину вихователі дошкільного підрозділу Шебутинецького ліцею  організували марафон «Трудове виховання під час карантину»  через залучення дітей до різних видів праці вдома.

У дошкільному віці трудова діяльність лише починає формуватися, тому особливо важливу роль в її організації та спрямованості відіграють дорослі.   Організована трудова діяльність дошкільників має велике розвивально-виховне значення впродовж усього дошкільного дитинства, хоча суспільної значущості набуває значно пізніше – у дорослому віці. Праця як вид діяльності приваблює дошкільників завдяки таким чинникам: прагнення до самостійності, про яке дитина заявляє вже на 3 році життя; інтерес до життя і праці дорослих, схильність до наслідування, а згодом – досягнення продуктивного результату діяльності. Саме організована трудова діяльність дітей дошкільного віку здатна забезпечити формування у них елементарної готовності до праці, яка виявляється у позитивному ставленні до дорученої або самостійно обраної справи, інтересів до неї, зацікавленості в успішному виконанні. Даний аспект особливо актуальний у зв’язку із підготовкою дошкільників до системного шкільного навчання й упровадженням обов’язкової дошкільної освіти дітей 5- (7) – річного віку.

Адже трудове виховання – одна із складових системи гармонійного розвитку дітей дошкільного віку. Базисом трудового виховання є певна сума знань, доступних і цікавих для дошкільника, позитивний рівень їх сприйняття та осмислення. 

Малюк, який прийшов сьогодні у дитячий садок, - це майбутній трудівник, активний учасник грандіозних звершень, що відбуваються у нашій країні. Дошкільний заклад – перша сходинка на шляху підготовки молодої людини до майбутнього трудового життя. Саме тут потрібно залучати дітей до посильної праці враховуючи вікові особливості дошкільнят, комплексно використовуючи виховні та розвиваючі можливості різних видів дитячої діяльності  (навчальної, ігрової, трудової).

 

                           Ірина Дідик,                           

   методист РМК ВО РДА


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень