A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Творча зустріч у «Веселці» з поетесою Ларисою Тулюлюк-Кушнір напередодні Свята Стрітення

Дата: 15.02.2021 12:10
Кількість переглядів: 14

У закладі дошкільної освіти №1 «Веселка» напередодні одного із 12 найголовніших церковних свят року - Стрітення Господнього відбулася надзвичайно цікава творча зустріч дітей старшої групи, педагогів садочка з нашою місцевою поетесою Ларисою Володимирівною Тулюлюк-Кушнір, якій Бог подарував талант до написання віршів. Значне місце в творчості Лариси Володимирівни займають теми духовності, християнської моралі, любові до рідного краю, до людей. Це й прекрасні поезії про зиму, про весну, про їх особливу цінність і ніжність, про радість зустрічі з ними…

Голосно аплодували і діти, і дорослі за подаровані хвилини насолоди від мелодійної поезії поетеси. А далі й самі вихованці садочка з натхненням читали вірші Лариси Володимирівни, стали учасниками святкового дійства Стрітення: зустрічі зими з весною.

Виховательки Інна Петрівна Мартинюк та Олена Миколаївна Мафтуляк розповіли про історію свята, народні прикмети, звичаї. Діти подивилися відео сюжет про свято Стрітення, запалили свічку «громовицю», яка захищатиме усіх людей, наш край, рідну землю від біди. Діти співали, водили хороводи, читали вірші й змагалися із Зимою та Весною в народній грі «Чия візьме?». Перемогла, звичайно, дружба, адже діти однаково люблять і зиму- чарівницю, і весну-весняночку! І коли білолиця Зимонька попрощалася з дітками, барвиста Веснонька під щебет пташок порадувала всіх своїм чарівним співом та пригостила присутніх на святі духмяними «жайворонками», дбайливо випеченими батьками.

-Ось так, зовсім скоро, з пташиними піснями прийде на нашу любу Україну справжня дзвінкоголоса промениста весна, - підсумувала виступ дітей Інна Петрівна.  На згадку про зустріч діти подарували Ларисі Володимирівні «чарівний зошит» для нових прекрасних ліричних віршів та ніжні весняні квіти. А поетеса подарувала закладу дошкільної освіти збірку своїх поезій, які надихатимуть дітей і вихователів на добрі справи, на творчість, на високі почуття!

Директорка садочка Тетяна Василівна Герасимчук подякувала Ларисі Володимирівні за цікаве, корисне, повчальне спілкування у тісному колі серед дітей та педагогів «Веселки», висловила сподівання на нові зустрічі та побажала поважній гості народження нових душевних щирих поезій!

Вихователь-методист

  ЗДО №1 «Веселка»    

Валентина Плінгей   

 


 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень