A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Відчини своє серце добру

Дата: 28.04.2021 11:30
Кількість переглядів: 5

З метою підвищення якості виховного простору в дусі національно-патріотичного виховання на засадах християнських та загальнолюдських цінностей, в закладах освіти Сокирянської міської ради з 20.04.2021 по 23.04.2021 проведено Тиждень духовності в дистанційному режимі в закладах освіти.

«Відчини своє серце добру» - з таким гаслом, молитвою на устах і в серці дітей та вчителів  розпочався Тиждень духовності  в закладах освіти. Сьогодні молодь, як ніколи, потребує правильного скерування, правдивих істин і   справжніх друзів. Враховуючи потребу духовного відродження України, вчителі та вихователі  забезпечують наповнення всіх ланок навчально-виховного процесу змістом, який би допомагав виховувати душу, чесні і сильні характери, формувати сумління і громадянські чесноти: працьовитість, самопожертву, пошану до старших — і спонукав би школярів, у єдності з Богом вирости корисними своєму народові.

      У рамках цього тижня пройшли  ряд заходів, які дали можливість дітям духовно зрости, відкрити своє серце на зерно Божої науки, проявити добро у власних вчинках, навчитися молитись і любити ближнього.

      20 квітня проведено  тематичну  онлайн –лінійку, приуроченої Тижню духовності та День Милосердя і Доброти. Класні керівники організували години спілкування за напрямами: «Допомагай слабким, малень­ким хворим», «Не будь жадібним», «Прощай іншим помилки», «Ніколи не заздри», «Будь добрим, щирим».    

   Учні закладів освіти Сокирянської міської ради взяли участь в онлайн - челенджі дитячих малюнків «Сторінками  Святої книги», «Малюнок на Біблійну тематику», «Нехай день розпочинається з усмішки», «Впізнай себе».

    У бібліотеках було організовано  віртуальну виставку християнської літератури  «Світильник Істини» та онлайн-подорож «Сторінками священної Книги», «Книга Книг».

        Вихователі дошкільних навчальних закладів організували конкурс  з дітьми «Розмалюй писанку» та краще читання молитви чи вірша  на християнську тематику. Батьки із задоволенням прийняли участь у фотоконкурсі «Святиня моєї місцевості».  Кожен день розпочинався спільною молитвою дітей та батьків вранці та ввечері перед сном. Це допомогло дітям відкрити своє серце на зерно Божої науки, проявити добро у власних вчинках, навчитися молитися і любити ближнього.

     У рамках цього тижня було проведено ряд заходів і для вихователів закладів освіти:

  • Педагогічна година «Християнські орієнтири людського життя» 
  • диспут «Жити по совісті. Це як?»  
  • презентація  «Біблія – слово Боже до Людини».

      Отже, даний тиждень дав змогу дітям, батькам та педагогам закладів освіти духовно перемінитись, задуматись над духовністю, як проявом у своїх щоденних вчинках, зрозуміти важливість «Навчання це – праця, благо, і обов’язок», практикувати слова з Євангелії  «Віра без діл не приносить плоду». Під час проведення Тижня духовності педагоги наголошували, що добрі справи мають стати доброю традицією, яку потрібно підтримувати і зробити кредом свого життя кожному громадянину нашої Батьківщини. Неможна бути байдужими до чужого горя, завжди надавати допомогу нужденному, бути уважними до проблем ближніх.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень