A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

«Квіти у полі, там де Крути…»

Дата: 29.01.2021 16:00
Кількість переглядів: 5

Щороку 29січня в Україні відзначають трагічну та водночас героїчну дату – роковини бою під Крутами. З нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут у закладі загальної середньої освіти І- ІІІ ст. №1 м.Сокиряни відбулася тематична лінійка – реквієм «Квіти у полі, там де Крути…». Саме цього дня 103 роки тому в легендарному бою проти армії більшовиків, яка наступала на Київ, українські юнаки відважно пожертвували своїм життям. Тоді війська Української Народної Республіки зайняли оборону біля залізничної станції «Крути» на Чернігівщині.

Тематична лінійка розпочалася з короткої розповіді про героїчний вчинок  молодих юнаків. Всі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. На завершення заходу юнаки 10 та 11 класу урочисто внесли гірлянду з ялинки, перев’язану жовто - блакитними стрічками. Кульмінацією заходу стало запалювання свічок пам’яті.

Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії. Героїчний вчинок молодих воїнів закарбувався у пам’яті поколінь, став прикладом боротьби за незалежність України та дає наснагу в боях українським воїнам й досі.

На Аскольдовій могилі…

Український цвіт…

Пам’ятаймо…

Завершився навчальний тиждень на позитивній ноті, адже нагороджували  переможців районних та обласних конкурсів: Анастасію Корчинську, Юлію Петрушко, Марію Іванкевич та Дар’ю Черновську.

Захід відбувся відповідно до санітарних норм та карантинних обмежень.

Кабінет виховної роботи

Янчак О.О.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень