A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Нарада завідувачів дошкільних навчальних закладів та директорів навчально-виховних комплексів

Дата: 10.08.2017 10:49
Кількість переглядів: 6

11 квітня, на базі обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини» під керівництвом Оксани Палійчук, директора Департаменту освіти і науки, відбулася робоча нарада. У нараді взяли участь завідувачі дошкільних навчальних закладів та директори навчально-виховних комплексів Сокирянського району.

Під час наради було обговорено ключові питання щодо розвитку системи дошкільної освіти регіону, окреслено пріоритетні напрямки роботи.

Про реалії та основні орієнтири розвитку дошкільної освіти Чернівецької області проінформувала Оксана Шпанюк, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, спеціальної освіти та соціального захисту Департаменту освіти і науки облдержадміністрації зауваживши, що параметрами оцінки якості дошкільної освіти повинні залишитися якість умов (матеріальних, фінансових, психологічних, які створені в ДНЗ для забезпечення життєдіяльності кожної дитини); якість освітнього процесу (співпраця педагогів, дітей і батьків у досягненні цілей у їхньому навчанні, вихованні і розвитку); якість професіоналізму вихователів та керівників ДНЗ.

Про особливості організації фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільному навчальному закладі на сучасному етапі прозвітувала Олена Савчук, методист Науково-методичного центру безперервної педагогічної освіти, атестації педкадрів та освітніх закладів Інституту післядипломної педагогічної освіти: «Наше основне завдання – створити в дошкільному закладі середовище, що сприяє усвідомленню кожною дитиною значущості здорового способу життя, у якому створюються умови здорової життєдіяльності, гармонійного розвитку особистості, вчасного задоволення її актуальних потреб».

Тетяна Гурковська, головний редактор журналу «Практичний психолог: Дитячий садок», голова місцевого осередку ВГО «Асоціації працівників дошкільної освіти» розповіла про психологічний супровід дитини як запоруку її успішного розвитку, що видається можливим за наступних умов: попередження виникнення проблем розвитку дитини; допомога у вирішенні актуальних завдань розвитку, навчання, соціалізації (навчальні труднощі, проблеми з вибором освітнього і професійного маршруту, порушення емоційно-вольової сфери, проблеми взаємовідносин з однолітками, вчителями, батьками); психологічне забезпечення освітніх програм; розвиток психолого-педагогічної компетентності (психологічної культури) учнів, батьків, педагогів тощо.

Про організацію харчування у дошкільних навчальних закладах, надання рекомендацій щодо підвищення якісних послуг в організації з харчування доповіла Світлана Прінько, директор Групи моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти Чернівецької області.

З питанням про впровадження інклюзивної освіти у навчально-виховному комплексі, алгоритм дій, обов’язки вчителя-асистента, розробку індивідуальних програм розвитку, мету та основні завдання соціально-психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами виступила Ганна Герасим, практичний психолог НВК «Боянська гімназія» Новоселицького району.

Наприкінці наради директор Департаменту освіти і науки висловила слова вдячності присутнім за плідну співпрацю та нагородила грамотами кращі педагогічні колективи області. За ІІІ місце у конкурсі «Дошкільний навчальний заклад майбутнього» у номінації зона художньо-естетичного розвитку нагороджено колектив ДНЗ «Барвінок» с.Ломачинці (завідувач Багрійчук Ніна Семенівна).


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень