A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Онлайн-семінар для фахівців психологічної служби

Дата: 23.04.2021 10:37
Кількість переглядів: 10

22 квітня 2021 року відбувся науково-методичний онлайн-семінар для фахівців психологічної служби «Гармонізація психологічного здоров’я учасників освітнього процесу в умовах дистанційного навчання». Метою проведення семінару було підвищення професійної кваліфікації фахівців психологічної служби шляхом ознайомлення учасників з науково-методичними напрацюваннями психологічної науки, оволодіння онлайн-ресурсами щодо здійснення психологічної допомоги учасникам освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.

Святковості події додали наближення Всеукраїнського дня психолога та 30-річчя психологічної служби системи освіти України, які відзначають 23 квітня.

З прийдешнім святом психологів привітала Тамара Богачик, заступниця директора з науково-методичної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, та зауважила, що пандемія ще більше підсвітила проблему збереження психічного здоров’я та ментальної рівноваги, тому важливість роботи, яку виконують психологи, неможливо переоцінити.

Діана Романовська, завідувачка НМЦ практичної психології та соціальної роботи ІППОЧО, привітала з отриманням відзнак Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації переможців та учасників ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Розвивальні програми», а також з врученням подяк Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області членів журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі».

Приємно відзначити, що дипломом ІІ ступеня було нагороджено Самборську Нелю Василівну, соціального педагога Білоусівського ліцею Сокирянської міської ради.

Психологи й соціальні педагоги дізналися про лайфхаки онлайн-діяльності фахівця психологічної, переваги використання ґуґл-додатків , про те, як створити телеграм-канал й інстаграм-сторінку та як послуговуватися ними в роботі. Окремо поговорили про збереження психічного здоров’я педагогічних працівників за допомогою технології спецкурсу «Гармонізація психологічного здоров’я учасників освітнього процесу в умовах дистанційного навчання».

Особливо цікавою для учасників семінару була робота в групах, під час якої вони виконували вправу «Дерево насильства» за допомогою онлайн-ресурсів.

Ключове питання онлайн-семінару було в тому, як забезпечити якісну психологічну допомогу учасникам освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.

Підсумовуючи роботу, психологи та соціальні педагоги відзначили, що, виявляється, є багато способів організувати свою професійну діяльність ефективно та надавати фахову допомогу навіть в онлайн-режимі.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень