A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області

Всеукраїнський тижня права в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ломачинці

Дата: 19.12.2018 10:14
Кількість переглядів: 8

     З 10 по 14 грудня  2018 року в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. с. Ломачинці був проведений Всеукраїнський тиждень права. Метою проведення заходів упродовж тижня було:

- підвищити інтерес учнів до  правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати  на практиці основні принципи особистісно - орієнтованого

підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів унестандартних ігрових ситуаціях.

- розвивати увагу, мислення, память та активність учнів.

     Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки. Тиждень  права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

     Так, в рамках проведення тижня  були проведені заходи,  спрямовані на забезпечення захисту прав дитини  дотримання національних  та загальнолюдських    морально-естетичних принципів, традицій. У  школі були оформлені стенди, організована виставка книг з правової тематики, випущенні стіннівки «Права людини», пройшли конкурси  малюнків на тему «Право очима дитини».

    Упродовж тижня були проведені тематичні класні години з метою запобігання дискримінації та насильству в школі: «Правила дитячого колективу для уникнення різних форм насильства» для учнів 1-4 класів; «Протидія булінгу в дитячому середовищі» для учнів 5-7 класів; «Запобігання насильству над дітьми» для учнів 8-11 класів.

     Дітей також зацікавило розгадування кросвордів та ребусів на правову тематику.

    Учні 5-11 класів писали навчальний диктант на тему «Всесвітня Декларація прав дитини».

   Не маючи достатнього життєвого досвіду, підлітки іноді опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати людину від фатальної помилки може тільки знання законів. Тому з метою підвищення правової культури серед школярів та в рамках проведення Всеукраїнського тижня права до школи завітали працівники правоохоронних органів: Пирин Н.М. - інспектор сектору з інформаційної підтримки Новодністровського ВП КВП ГУМП в Чернівецькій області, Мігалескул І.М. - старший інспектор з ювенальної превенції Сокирянського ВП КВП ГУМП в Чернівецькій області та Ротар О.Ю. – спеціаліст Сокирянського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернівецькій області.

     Основним завданням проведеної ними бесіди було попередження, виявлення та припинення адміністративних і кримінальних правопорушень. У ході розмови працівники поліції пояснили причини й умови, що сприяють скоєнню учнями правопорушень і злочинів, про вік, з якого підліток притягується до кримінальної або адміністративної відповідальності, про покарання за ті чи інші правопорушення, звернули увагу на відповідальність батьків за скоєні школярами правопорушення.

     У ході зустрічі із старшокласниками Пирин Н.М. провела також профорієнтаційну роботу щодо вступу до вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України. Мігалескул І.М. додатково наголосила школярам, що у випадку скоєння проти них будь-якого злочину, завжди можуть зателефонувати до поліції та отримати допомогу. Ротар О.Ю. акцентувала увагу школярів на відповідальністі, яку підлітки понесуть у разі прогулу занять у школі, а також навела приклади поставлення на облік до поліції неповнолітніх, які мали ознаки девіантної поведінки.
Учнів зацікавив організований захід – вони ставили запитання і наводили приклади поведінки своїх ровесників, щоб більш досконало дізнатися про наслідки інколи необдуманих вчинків. Особливу увагу приділили темі булінгу в сучасному суспільстві.

    Приємним було те, що зустріч пройшла у формі діалогів, учні отримали безліч корисної інформації та погодились з тим, що необхідно ретельно подумати про своє майбутнє і своїх близьких.

    Щоб більше дізнатися про права споживачів було проведено круглий стіл на тему «Споживачі та їх права. Захист прав споживачів», де учні 9-11 класів почули корисну інформацію.

Упродовж тижня вчителі проводили інформаційні хвилинки «Права дитини – майбутнє України».

І на кінець тижня учням було запропоновано перегляд навчально-пізнавального фільму «Історія права людини».

 

Журавель Ю.В., заступник директора з виховної роботи


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень